Edi Iordănescu: ,,Nu pot să am un regret că am plecat de la FCSB. Am crezut că putem avea o colaborare profesionistă”

Edi Iordănescu, fostul antrenor al FCSB, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, din cadrul emisiunii ,,Fluier Final”, din 28 decembrie, pentru a discuta cu realizatorii Narcis Drejan și  Viorel Grigoroiu, despre realitatea pe care a preferat să o țină secretă pentru a nu isca un nou conflict cu Gigi Becali.

,,Am preferat să stau un pic mai retras, pentru că a fost o perioadă cu o anumită încărcătură, mai mult decât atât au fost foarte multe speculații și în perioada în care am fost eu la FCSB și după ce am plecat cu atât mai mult. Au fost tot felul de speculații, au fost discuții, au fost aprecieri într-un fel sau altul și n-am vrut să intru pentru că n-am vrut să intru și să generez alte discuții.  

Am clarificat tot ce era important atunci când am părăsit echipa, de atunci nu am mai ieșit în presă, ce pot să spun este că sunt anumite regrete pe care le am și în primul rând, chiar dacă asta nu mă caracterizează sau îmi place să cred, aș fi naiv, pentru că de data asta am dat dovadă de naivitate.

Am venit într-un loc în care am venit cu sufletul, dar am venit într-un loc în care s-a insistat foarte mult pentru aducerea mea și unde mi s-au făcut foarte multe promisiuni, unde numai voi puteți aprecia dacă acestea au fost onorate sau nu. Am venit pentru că mă legau foarte multe lucruri de club, mai erau jucători pe care eu îi mai antrenasem, am venit cu siguranță în unul dintre cele mai grele momente ale clubului din ultimii ani și nu mă gândesc doar din punct de vedere sportiv, pentru că echipa fusese eliminată din Europa de Karagandy, care nu ai avea nevoie de prezentare.

Echipa era în impas, fusese învinsă de Rapid în campionat, care este o echipă de tradiție, dar până la urma urmei era doar o echipă în formare, de abia promovată și la momentul la care eu am debutat în meciul cu Sepsi, echipa era pe locul 9 în clasament, este adevărat că se jucaseră câteva meciuri din etapă. Pe lângă asta, toate problemele extrasportive care au fost și mă gândesc la Covid, la problemele foarte multe cu accidentările, la faptul că s-a mai vândut un jucător după ce am venit eu și fac referire la Moruțan.

Am venit într-un moment foarte greu și eu cred că împreună cu mine și cu stafful meu, echipa a învățat din nou să se unească, să se implice total la antrenament și la jocuri, în ciuda problemelor foarte multe. Nu în ultimul rând, echipa a învățat să câștige, pentru că știți și voi că în ultimele 9 meciuri echipa avea 8 victorii și un egal, deci din punctul meu de vedere sportiv, a fost un lucru în care oricâte analize mi-aș face, nu aș avea ce să-mi reproșez, iar din punct de vedere extrasportiv, probabil că am fost naiv, pentru că am crezut în niște promisiuni care au mers în direcția care nu trebuie.  

Nu pot să am un regret că am plecat de la FCSB, nu există acest regret pentru că deja am și eu 10 ani de când sunt în acest rol de antrenor special, cu experiența în spate pe care o am. M-am obișnuit foarte dur, nu mă mai mișcă foarte ușor lucruri de genul acesta cu toate că nu mi-a căzut bine, pentru că tocmai câștigasem campionatul cu CFR.

Am avut o ofertă net superioară de prelungire la Cluj, alături de un grup de jucători și de o conducere care m-a susținut necondiționat, am câștigat titlul, am câștigat supercupa. N-am continuat acolo pentru că n-a fost să fie, mi-am dorit cu adevărat să plec și afară, nu s-a materializat și atunci am venit într-un loc în care știam că nu este ușor, dar pentru că a fost prezentat proiectul și gândirea, și susținerea într-o anumită formă și acceptate toate condițiile, am crezut că putem avea o colaborare așa cum trebuie să fie, profesionistă”, a spus Edi Iordănescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -