Daniel Pancu este noul selecționer la U21: “Obiectivul este calificarea!”

Daniel Pancu, a intervenit telefonic la radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 25 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre echipa națională de fotbal a României U21. 

În urma unui parcurs dezastruos la EURO U21, turneu în care România nu a bătut pe nimeni și nu a înscris nici măcar un gol, FRF nu i-a prelungit contractul selecționerului Emil Săndoi.

Între timp, comisia tehnică a FRF a ales noul selecționer, pe Daniel Pancu, care în ultimul an a ocupat poziția de selecționer la U20, un nivel mai jos.

“În primul rând cred că a fost o alegere normală pentru că i-am avut pe cei care urmează să joace în tricoul naționalei U21, i-am avut în ultimul an, în aceste șase jocuri pe care le-am avut la naționala U20, știți foarte bine că facem parte din Liga Elitelor și am avut ocazia să cunosc mai mult jucătorii care sunt născuți în 2002 și 2003, practic jucătorii care nu erau convocați la U21 sau la echipa națională mare, mă refer la Drăgușin, Mihăilă și Luis Munteanu. Restul sunt din Liga 2, pentru că jucătorii convocați din prima erau cam o treime, plus restul din Liga a 2-a. Cred că Federația României de Fotbal a ales ceva normal. Gândurile noastre sunt decât la o calificare, pentru că în momentul de față echipa națională este obligată, pentru că avem 3 semifinale consecutive, am fost prezenți la 3 turnee finale, două pe teren și una din oficiu pentru că am fost țară organizatoare.

Eu am respectat toate etapele unui antrenor. Eu am lucrat în condiții grele cum a fost de exemplu la Iași, am lucrat în condiții grele la U20. Am antrenat începând cu Liga a 3-a, și am ajuns ușor în Liga a 2-a și Liga 1. Am fost până acum la U20, iar acum am ajuns la U21, cred că sunt respectate toate aceste reguli și în momentul în care voi câștiga ceva și voi ajunge în vârf, cel mai important este cum mă mențin acolo, pentru că degeaba ai o carieră culminantă la început, ai parte de 3 sau 4 sezoane fantastică, după care nu mai câștigi nimic 10 sau 12 ani și trăiești din amintiri. Eu doresc să ajung în vârf și să mă mențin acolo. Nu mai vorbim de condițiile pe care le-am îndurat în liga a 4-a, cu condiții regulamentare, nu mai vorbim de țevi, de gropi și de terenul de joc. La sfâșitul lui septembrie când veneau ploile, practic terenul era impracticabil. Rapid a promovat după ce s-a mutat la Buftea și Mogoșoaia pe un teren bun”, a spus Daniel Pancu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -