Daniel Pancu, după debutul cu eșec la naționala U21: “O săptămână mi-a fost foarte greu, am acumulat multă ură și frustrare. Am avut o șansă mare cu Albania”

Naționala U21 a României a pierdut meciul de debut în campania de calificare pentru EURO 2025, scor 3-2 cu Albania, după ce a condus cu 0-2.

Meciul a marcat și debutul pe banca tehnică a lui Daniel Pancu, care a vorbit despre noua experiență, în direct la Sport Total FM, la emisiunea Execuții Matinale.

Selecționerul a declarat că ar fi preferat să aibă meciuri de pregătire, întrucât meciul cu Albania a fost primul în această formulă pentru toți jucătorii de la U21, în timp ce albanezii au avut 6 meciuri antenrioare împreună.

“E altă muncă și altfel de pregătire, sigur. Sunt meserii diferite cu siguranță, doar că a trebuit să mă adaptez, am avut perioada de la U20, mi-a fost greu la început. Acum, într-un fel, știu cu ce se mănâncă, doar că la U21 aș fi preferat și ar fi fost ideal măcar 2 jocuri de vericicare, pentru că nu sunt toți jucătorii pe care i-am avut la U20, pe jumătate dintre ei nu-i cunoșteam deloc.

Dar într-adevăr sunt 2 meserii diferite, n-are nicio legătura una cu alta, inveți în timp, ține foarte mult de selecție, de ce transmiți în 3 antrenamente. Am fost norocos la prima acțiune că am avut o săptămână la dispoziție, dar în mod normal ai 3 antrenamente și jocul. Selecția e foarte importantă, după care starea de spirit, în 3 zile să faci o familie, un grup și să fie pregătiți cu toții să dea ce e mai bun pentru victorie în ziua jocului. Sunt posturi în care am și 5 jucători, posturi în care am doar 2, iar la fundaș central încă nu avem un minut jucat de un fundaș central român, în afară de Drăgușin, care e demult om de bază la prima echipă, nu avem niciun minut jucat la prima ligă, nu contează România sau altă țară din lume.

O săptămână mi-a fost foarte greu, am acumulat multă ură și frustrare de la primul joc, dacă un jucător are posibilitatea la 3 zile să uite la club acea înfrângere, am pierdut jocuri în cariera de jucător de la 2-0, de la 3-0, dar am avut ocazia la 3 zile să-mi iau revanșa, adică cu toții. Dar așa ca antrenor rămân în starea asta. A fost un joc controlat în mare parte, știam ce echipă întâlnim, una omogenă, pentru că albanezii când n-au mai avut șanse de calificare cu generația trecută de U21, au renunțat șii au venit toți de la U20, în frunte cu anternorul, aveau 3 jocuri oficiale la U20, 2 jocuri amicale la U21, plus alt joc oficial cu Armenia. La ora jocului cu noi aveau 6 meciuri împreună, noi n-aveam niciunul. Am avut o șansă mare, că nu ne cunoșteau deloc“, a declarat Pancu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -