Daniel Niculae a fost ridicat de mascați. Este audiat alături de Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, într-un dosar privind constituirea de grup infracțional și folosirea de materiale pirotehncie

Daniel Niculae, președintele clubului Rapid, Liviu Ungurean, liderul galeriei giuleștenilor, dar și alți suporteri au fost ridicați de Poliție în această dimineață și duși la audieri.

Este vorba de un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Niculae ar fi suspect pentru că ar fi ajutat liderii galeriei Rapidului să introducă materiale pirotehnice în stadion.

Totodată, Liviu Ungurean, cunoscut și sub numele de Bocciu, liderul galeriei Rapidului, ar acuzat că a consituit alături de alte trei persoane un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat alte 13 persoane din galerie cu scopul de a tulbura liniștea publică, de a prelucra, deține, trasporta și folosi materiale pirotehnice la meciurile echipei.

Comunicatul autorităților

Autoritățile au oferit un prim comunicat de presă în ceea ce privește ridicările și perchezițiile din această dimineață, care au legătură cu un dosar instrumentat de DIICOT în 2023.

“Astăzi, 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicat.

Arme albe și arme de foc găsite la percheziții

Oamenii legii au precizat că la perchezițiile efectuate în domiciliile suporterilor vizați au fost găsite materiale pirotehnice, arme albe, puști, pistoale, dar și cartușe.

Dan Șucu a avut o primă reacție

Dan Șucu, patronul Rapidului, a oferit o scurtă reacție pe subiect, precizând că așteaptă ca noi detalii să apară în acest caz.

„Am primit un telefon de la avocatul clubului care mi-a spus că președintele nostru a fost ridicat de mascați. E un dosar care are legătură cu arme, muniții. Chiar nu are sens!

Chiar nu înțeleg despre ce poate să fie vorba. Eu ştiu că ultimul eveniment pe care l-am avut împreună a fost superb. Nu cunosc detalii, probabil vor apărea într-o perioadă foarte scurtă. Dar nu văd cum ar putea să nu aibă legătură cu fotbalul”, a spus azi Dan Șucu, pentru as.ro.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -