Cristiano Bergodi, cel mai longeviv antrenor străin din România: “Mi-a plăcut cum se trăiește aici. La orice echipă am antrenat, suporterii m-au iubit, e important”

Cristiano Bergodi împlinește 18 ani de antrenorat în România, fiind cel mai longeviv tehnician străin care antrenat în România.

Venit în 2005 la FC Național, italianul a mai antrenat pe CFR Cluj, Rapid, Poli Iași, Steaua, ASA Târgu Mureș, Voluntari, Univ. Craiova și Sepsi OSK.

Într-un interviu pentru Sport Total FM, Bergodi a dezvăluit ce l-a determinat să rămână în România atâția ani și care au fost cele mai importante momente ale carierei.

“Am plecat o dată, dar m-am întors, în 2010 am plecat și m-am întors. În 2005 era prima dată când am venit la FC Național, nu știam nimic despre București, despre România în general. Știam jucătorii, am jucat impotriva lui Hagi, Neluțu Sabău, Răducioiu, în Italia. Sincer nu știam nimic, dar prietenul meu Renzo Rossi m-a adus aici și a început această poveste, frumoasă zic eu, nu credeam niciodată că se va întâmpla așa. A fost un început foarte frumos, primul an am jucat finală de cupă, pierdută cu Rapidul lui Răzvan Lucescu, care a făcut sferturile UEFA, locul 5 în campionat, erau echipe bune, cu jucători foarte buni, la Dinamo, Steaua, Timișoara, echipe de un anumit nivel.

Mi-a plăcut în general cum m-au primit și cum se trăiește aici, simplu, e mai bine, chiar dacă am avut discuții cu conducătorii, m-au iubit suporterii. La orice echipă am antrenat, suporterii m-au iubit. N-am avut niciodată probleme și asta e foarte important pentru un antrenor, când găsește un mediu propice. Mi-a plăcut și dinamica când antrenezi o echipă de Liga 1 din România, de un anumit nivel”, a declarat Bergodi.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -