Cristi Balaj susține că arbitrii sunt susținuți din umbră: “Altă justificare nu există. Toate greșelile sunt într-o singură direcție”

După eșecul din Giulești, când echipa sa a pierdut cu 2-1, Cristi Balaj, președintele CFR-ului, rămâne la părerea că unii arbitri “au spatele asigurat”, aceasta fiind singura explicație pentru greșelile lor.

Ardelenii au reclamat deciziile lui Cătălin Popa, care a acordat 2 penalty-uri pentru Rapid, în urma a două faze discutabile, acesta consultând sistemul VAR doar pentru una singură.

În plus, Cristi Balaj spune că centralul nu a prelungit timpul de joc suficient și pentru a demonstra acest lucru, un montaj explicativ cu fazele meciului a fost postat pe pagina de Facebook a clubului.

“Altă justificare nu cred că există (n.r. că unii arbitri sunt susținuți de oameni din sistem), atât timp cât toate greșelile sunt într-o singură direcție, atât timp cât îți permiți să închei un meci în care ai arătat 6 minute de prelungiri. Am cronometrat, puteți vedea un montaj pe pagina de Facebook, pentru cei care nu înțeleg de ce spuneam că au fost greșeli în acest meci și spun că deciziile sunt corecte, pentru ei am făcut acest montaj, pentru că nu mai avem ce să demonstrăm, dar am rămas stupefiați, unii care zic că-s specialiști își dau cu părerea într-un mod total neprofesionist.

S-au arătat 6 minute, înseamnă timp efectiv de joc. A fost întrerupt jocul pentru schimbări, a ieșit mingea în afara terenului, nu veneau mingile înapoi. La ultima fază s-a stat 50 de secunde până s-a reluat jocul și în momentul în care a ieșit mingea în corner, la 14 secunde după acele 6 minute, ai fluierat, ai încheiat o partidă într-un moment total nerecomandat. Într-o manieră precum ai condus și ai interpretat fazele jocului.

Ce legătura are valoarea cu faptul că trebuie să prelungești cu cel puțin 6 minute, ai stat aproape 2 minute cu jocul întrerupt și nu dai voie să se execute o lovitură de la colț pentru echipa care e condusă? Ce legătură are asta cu valoarea?”, a declarat Cristi Balaj, la Fluier Final, la Sport Total FM.

Cristi Balaj a avut telefonul urmărit în vremea când arbitra

Fostul arbitru a dezvăluit că a avut telefonul urmărit atunci când conducea la centru în Liga 1 și că nu a făcut niciodată jocurile de culise ale unora.

“Și eu am avut telefonul urmărit, am fost informat în acest sens. Nu știam, nu aveam nimic de ascuns. Dacă am reușit să termin arbitrajul la limita de vârstă este doar pentru că am stat deoparte de orice provocare de acest fel. Ce nu înțeleg unii arbitri este că e greu să arbitrezi, să fii corect, imparțial, chiar și atunci când îți dorești. Dacă mai ai și intenția să faci pe placul unuia sau altuia, care îți garantează viitorul sau șansa de a nu fi atins, atunci nu ai nicio scăpare. Greșești chiar și atunci când vrei să fii corect. Dacă vrei să câștige o echipă sau alta nu ai nicio scăpare la final”, a explicat Balaj.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -