Audio | Cristi Balaj, încrezător după venirea lui Adrian Mutu la CFR Cluj: “Își dorește să demonstreze!”

Cristi Balaj a vorbit despre venirea lui Adrian Mutu pe banca lui CFR Cluj, după despărțirea de Andrea Mandorlini. În direct la emisiunea “Fluier final”, președintele ardelenilor a oferit ultimele detalii din cadrul clubului.

Balaj este convins că Adrian Mutu va fi plăcut surprins de calitatea jucătorilor de la CFR. Fostul arbitru are încredere în experiența acumulată până în acest moment de Mutu în cariera de antrenor și își dorește ca fostul atacant al naționalei României să profite din plin de șansa primită.

“Cu cât antrenezi o perioadă mai lungă, cu cât ai mai multe echipe în portofoliu, cu atât devii mai experimentat și înveți tot timpul în această meserie. E un antrenor tânăr, preocupat și interesul este comun. Și noi cei de la CFR Cluj ne dorim ca el să performeze și să obțină rezultate, și Adrian Mutu își dorește să demonstreze și să folosească această oportunitate.

Este o oportunitate pentru că a venit la momentul potrivit pentru el. Pentru că avem, în acest moment, lotul de jucători complet, avem dubluri pentru fiecare poziție din teren, avem o bancă de rezerve cu schimbări care să fie la nivelul jucătorilor care încep partida, pregătirea a fost făcută impecabil, salariile sunt la zi, și atunci este, probabil, mai mult decât și-a dorit el.

E o oportunitate și pentru el pentru a demonstra că este un antrenor valoros. Nu-i doresc decât să plece de la CFR la Chelsea sau la o echipă cel puțin la fel de importantă. Sunt convins că va rămâne plăcut surprins de calitatea jucătorilor care există în acest moment la CFR Cluj. Și va remarca faptul că n-a avut niciodată până acum în cariera lui o echipă atât de completă.”, a spus Cristi Balaj, la Sport Total FM.

Cristi Balaj: “Îi mulțumim lui Mandorlini!”

Cristi Balaj a vorbit și despre Andrea Mandorlini. Italianul a plecat din Gruia după eșecul surprinzător suferit împotriva ultimei clasate din SuperLiga, FC Botoșani.

“Înainte de toate, îi mulțumim lui Mandorlini. Împreună cu el am făcut o echipă foarte bună. Din punctul meu de vedere, chiar dacă suntem în continuare pe locul 2 și calificați în Cupa României, consider că puteam să avem mai multe puncte. Impresia e că tot acel noroc pe care l-a avut când a câștigat campionatul, Cupa și Supercupa României cu CFR Cluj l-a părăsit.

Mă bucur oarecum că am avut acel echilibru necesar și am arătat că nu suntem un club care să ia decizii la cald. Pentru că, spre surprinderea multor oameni, Mandorlini nu a fost înlocuit decât după multe meciuri în care n-a avut un rezultat pozitiv. Și asta spune foarte multe lucruri despre ce se întâmplă la CFR Cluj.

Nu a existat clauză de reziliere care să ne împiedice să-l demitem. Am discutat cu el și am ajuns la concluzia că ar fi mai potrivit să oprim această colaborare. Am rămas în relații excelente. E un antrenor valoros care a demonstrat și sunt convins că va avea oferte în cel mai scurt timp.”, a continuat Balaj.

În plus, Balaj a dezvăluit că bugetul pentru salariile jucătorilor a fost redus la jumătate în ultimii doi ani.

“Când am venit la club, acum doi ani de zile, nivelul salarial al jucătorilor era de peste 530.000 de euro net. Acum este undeva la 267.000 de euro. Deci mai puțin de jumătate.”, a mai adăugat președintele CFR-ului.

Ascultă aici interviul integral cu Cristi Balaj:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -