Craiovenii se impun în fața gazdelor orădene în Cupa României!

SCM Universitatea Craiova a câștigat și al patrulea meci, ultimul, din grupa B a turneului de la Oradea, 76-74 (31-32) cu formația gazdă CSM CSU. Rezultat care o plasează pe primul loc, calificându-se fără probleme în final 8. Celelalte formații vor fi decise în cursul zilei de vineri.

Formația olteană a fost la cârma jocului majoritatea timpului, bihorenii preluând conducerea abia în al treilea sfert. Pentru scurtă vreme, oaspeții, cu Pratt în mare formă, 27 puncte, 12 recuperări, double-double, refăcând diferența și impunându-se la un singur coș. De la gazde a ieșit în evidență americanul naturalizat Watson, tot cu un double-double, dar cu 26 puncte și 11 recuperări Orădenii au nevoie de victorie în partida cu CSA Steaua București (97-76 cu ABC Athletic Constanța) pentru a încheia pe locul secund, ce asigură calificarea directă. Cine va pierde, va ocupa poziția a treia, urmând să aștepte rezultatele din grupele de la București și Sibiu pentru a vedea dacă și-au atins obiectivul prezenței în faza următoare.

Din grupa A, ale cărei jocuri au loc la Arena de baschet din Capitală, U BT Cluj-Napoca are două victorii, urmând să întâlnească pe Dinamo Știința București, echipă fără niciun succes. Urmează în clasament BCM Universitatea FC Argeș Pitești, o victorie, care va evolua împotriva celor de la CSM Galați, aflați în aceeași situație cu teamul bucureștean.

În grupa C, de la Sibiu, lideră este SCM Timișoara, patru puncte, la egalitate de puncte, patru, dar cu victorie directă, la surprinzătoarea CSO Voluntari. CSU Sibiu va fi nevoită să obțină victoria la cel puțin șase puncte împotriva echipei bănățene pentru a spera la accederea în final 8, de pe locul al treilea.

După cum am mai menționat, vor rămâne în cursa pentru cucerirea Cupei României formațiile care vor ocupa locurile 1-2 în cele trei grupe și cele mai bune două de pe poziția a treia.