Costel Torcea, selecționerul naționalei de fitness și culturism, interviu special la Sport Total FM. “Tricolorii” au obținut 105 medalii la Europene

Costel Torcea, selecționerul loturilor naționale de fitness și culturism, a fost invitat special la Sport Total FM, unde a vorbit despre succesul “tricolorilor” la Europenele din Spania.

Cu un total de 105 medalii (53 de aur, 28 de argint și 35 de bronz), delegația tricoloră a devenit campioana europeană pentru al treilea an consecutiv.

“În primul rând, perfomanțele pe care echipa națională pe obține și, în special, cele din ultimii 3 ani, cele 3 titluri de campioni europeni, se datorează unui număr mare de oameni care participă și mă refer aici la sportivi, pionii principali, apoi familiile, cluburile de la care vin și, bineînșeles, condițiile pe care noi la nivelul federației, de când sunt eu, dim 2016, le oferim. An de an s-au îmbunătățit datorită felului cum federațieâa e manageriată, apoi intrăm noi în calcul, selecționerii, care ne facem datoria și căutăm să selecționăm cei mai buni sportivi încât să nu ne jucăm cu viitorul acestor tineri și nu doar tineri.

Eu sunt în sportul ăsta de 42 de ani și sunt antrenor de 40 de ani, am trecut prin foarte multe generații, norocul meu și al colegilor este că noi ne adaptăm generațiilor care vin, nu ei se adaptează după noi. Avem niște tineri minunați, din nefericire nu toți sunt orientați să facă sport, nu neapărat fitness și culturism, dar să meargă să facă sport. Eu cred că noi trebuie să ne adaptăm tinerilor din ziua de azi.

Nu știu care e metodologia de pregătire a altor sportivi de la altă disciplină, dar la noi, un sportiv trebuie să fie tot timpul anului foarte ordonat. Trebuie să fie nutriționistul lui, medicul lui, între ghilimele, să fie bucătarul lui, psihologul lui și, de cele mai multe ori antrenorul lui. Sacrificiul este în ultimele 3-4 luni de pregătire atunci când trebuie să țină o dietă foarte strică, după cântar, foarte bine calculat, aici rezistă aceia capabili să se motiveze psihic și aceia care au lângă ei oameni cu experiență, care au trecut prin asemenea metode, ale durității pregătirii de concurs și care pot înțelege”, a declarat Costel Torcea.

Selecționerul României antrenează sportivii români de peste 42 de ani. Acesta a rămas aproape de fitness și culturism chiar și când a fost membru al Armatei Române, el participând în operațiuni speciale în Irak.

“Am fost militar 20 de ani. Am făcut parte dintr-o unitate de elită cercetare diversiune, am fost în teatrele de operațiuni din Irak. Eram luptător, din contingentul nostru nu făceau parte și alți sportivi. Am fost în mai multe rânduri în Irak, în intervalul 2004-2006”, declara Costel Torcea, pentru ProSport.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -