Ionuț Buzean și foștii colegi de la Gaz Metan nu lasă fotbalul din Mediaș să moară! Interviu special despre ACS Mediaș: “Avem 420 de copii la academie”

Ionuț Buzean este unul dintre membrii fondatori ai clubului ACS Mediaș. Echipa s-a înființat în urmă cu 2 ani din dorința unor foști jucători și suporteri de a nu lăsa fotbalul din Mediaș să moară odată cu dispariția Gaz Metanului.

Buzean a jucat timp de 14 ani la Gaz Metan și, împreună cu foști colegi și oameni din staff-ul fostei echipe, a pus bazele unui club privat care în prezent numără peste 400 de juniori la academie. 

Fostul fundaș, în prezent președinte la ACS Mediaș, spune că echipa este pe drumul cel bun, chiar dacă s-a lovit de multe obstacole, multe chiar din partea statului.

Ionuț Buzean a fost invitat special la emisiunea “Fluier final”, unde a vorbit despre clubul care duce mai departe povestea fotbalului din Mediaș:

“Eu m-am născut la Mediaș. Și, ca orice copil născut aici, mi-am dorit să joc la Gaz Metan. Din păcate, Gaz Metan a dispărut din nepăsarea unora. Împreună cu alți membri fondatori, printre care i-aș aminti pe domnul Pustai, Eugen Pârvulescu sau Eric de Oliveira, am creat acest nou proiect.

A luat ființă pentru a crea o continuitate tinerilor sportivi din fosta academie a Gazului. Eu cred că am pus din nou fotbalul pe picioare la Mediaș. Într-adevăr greu, cu multe promisiuni neonorate, dar încet încet ne vom pune pe picioare.”

Transgaz cere 8.000 de euro pentru fiecare meci jucat pe stadionul Gaz Metan!

ACS Mediaș n-a reușit să promoveze în Liga 2 în acest sezon, iar Buzean consideră că nu era momentul potrivit.

Fostul fundaș a dezvăluit că societatea Transgaz, condusă de Primărie, le cere 8.000 de euro pentru închirierea stadionului pe care juca Gaz Metan.

“Din păcate, am pierdut toate șansele matematice de a promova în Liga 2. Consider că nu meritam să mergem în Liga 2 în acest sezon. Nu suntem în totalitate organizați. Ne-am înființat în urmă cu aproape 2 ani.

Nu avem o bază sportivă. Ne desfășuram activitatea lângă stadionul Gaz Metan. Într-o bază care și aceea este închiriată. Acolo jucăm meciurile de pe teren propriu. Avem o tribună în care abia încap 500 de spectatori.

Cu siguranță, dacă meciurile s-ar fi jucat pe stadionul mare, ar fi fost un număr mai mare de spectatori. L-am închiriat de 3 ori, cu o sumă care mi se pare incredibilă – 8.000 de euro pentru fiecare meci jucat!

Stadionul Gaz Metan a fost construit pentru comunitatea orașului, pentru sportivii din acest oraș, dar pe care, din păcate, nimeni nu poate să-l folosească. Este stadionul Primăriei, dar e închiriat către societatea Transgaz. Este o societate publică, pachetul majoritar este al statului. Am avut mai multe discuții cu dânșii. Din păcate nu au avut finalitate. Ni s-au cerut niște sume exorbitante.”

Ionuț Buzean și-a amintit de perioada fantastică din urmă cu 13 ani, când Gaz Metan reușea să elimine Mainz și să se califice în play-off-ul Europa League.

“Repet, noi suntem un club în totalitate privat. Nu suntem o echipă publică, a Primăriei sau a unui Consiliu Județean. Avem 420 de copii. Știți câți jucători a dat Mediașul echipelor din Liga 1. În continuare, producem.

Vă zic sincer, mă doare sufletul. Când am jucat în preliminariile cupelor europene, în primul 11 eram 5 jucători născuți în orașul Mediaș. A fost o performanță fantastică!”

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -