COSR a făcut analiza rezultatelor de la Tokyo 2020. Mihai Covaliu, nemulțumit: “Diferența dintre obiective și rezultate e cam mare. E nevoie de antrenori competenți”

Forumul Comitetului Olimpic și Sportiv Român a avut loc la Izvorani, unde s-au analizat rezultatele sportivilor olimpici la Tokyo 2020, dar și programul de pregătire al acestora.

Mihai Covaliu, președintele COSR, s-a declarat nemulțumit de rezultate și a afirmat că diferența între obiective și rezultate este “cam mare”. România a obținut doar 4 medalii la Tokyo, una de aur și trei de argint.

“Federaţiile şi-au propus obiective îndrăzneţe. Dar faţă de ceea ce şi-au propus şi ceea ce s-a realizat a fost o diferenţă cam mare. Trebuie să fie un moment al adevărului şi federaţiile sportive naţionale să înceapă această transformare, această reformă din interior spre exterior.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a oferit sportivilor din loturile olimpice, federaţiilor, cu ajutorul partenerilor noştri, tot ceea ce au avut nevoie în acest ciclu olimpic. Am girat asumările federaţiilor şi e momentul ca acestea să implementeze măsurile care pot trezi sportul românesc.

Federaţiile care şi-au îndeplinit obictivul sunt canotaj, scrimă şi nataţie. În următorul ciclu olimpic principala nevoie este de a avea antrenori competenţi la conducerea loturilor olimpice, de infrastructura adecvată sportului de performanţă, de echipe de specialişti în cadrul loturilor olimpice cu import de know-how.

De asemenea, e imperios necesar controlul şi monitorizarea pregătirii în cadrul loturilor olimpice. Investiţia în viitor, în sportivii din centrele olimpice de juniori şi tineret, poate salva sportul românesc. E important ca sportul să devină prioritate naţională!”, a spus Covaliu.

Comisia Tehnică Olimpică a fost cea care a estimat corect şansele sportivilor români la JO Tokyo 2020, 4-6 medalii, iar acum va propune spre aprobare Comitetului Executiv al COSR criteriile de finanţare pentru loturile olimpice şi criterii noi de a promova în loturile olimpice.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -