Corneliu Ion, fostul campion olimpic la tir: “Sunt mândru de ceea ce am făcut, dar poate mai important este că mi-am făcut datoria pentru sportul românesc ”

Corneliu Ion, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 19 aprilie, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre perfomanțele sale la tir și despre viitorul tirului ca disciplină sportivă în România.

Corneliu Ion s-a specializat pe proba de pistol viteză și a participat la 4 ediții de Jocuri Olimpice, 3 ediiții de Campionat Mondial și 5 de Campionat European. El a obținut medalia de aur la JO 1980 de la Moscova și argintul la JO 1984 de la Los Angeles. De asemenea, acesta are în palmares și 3 titluri continentale.

 

“Sunt mândru de ceea ce am făcut, dar poate mai important este că mi-am făcut datoria pentru sportul românesc, am sentimentul conștiinței implinite dacă pot să spun și devotamentul pe care l-am depus pentru acest sport. Aș începe cu alte cuvinte, tirul simbolizează o istorie a sportului românesc de-a lungul Olimpiadelor. Să nu uităm că prima medalie de aur a României a fost câștigată la Helsinki în 1952 de Iosif Sârbu și aproape, cu o singură exceție în 1976 la Montreal, când nu s-a luat medalie ci doar un sărac loc 5 luat de subsemnatul, fiind prima mea Olimpiadă, ne-am înscris la toate celalalte Olimpiade cu medalii, un lucru foarte frumos și greu de realizat în poate multe alte ramuri sportive. În ceea ce mă privește, am ajuns la tir întâmplător, poate că în viață se deschide uneori o ușiță și dacă ai curaj să te strecori pe ea, găsești o arie foarte largă, un orizont foarte larg.

Așa s-a întâmplat și cu mine în liceu, având profesor de sport un fost trăgător de talere, Ion Stănescu, care văzând că mă mișc binișor pe la alte sporturi, a zis că “N-ai vrea să tragi cu o armă?”. Și repet, dorința de aventură m-a dus către tir. A fost suficient să trag o dată de două ori. M-am și intoxicat cu mirosul fulminatului de mercur și am iubit pe viață acest sport. Din 1968 am continuat și am rămas devotat pe arenele sportive până în 1990, continuând cu activitatea de tehnician până spre 2016 când m-am retras definitiv din activitatea sportivă.“, a spus Corneliu Ion la Radio Sport Total FM.

 

 

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -