Constantin Schumacher a reînviat CS Mioveni: “Când am venit la echipă, mai erau doar 6 jucători!”. Argeșenii sunt acum aproape de Play-Off

Constantin Schumacher face furori pe banca lui CS Mioveni. Fostul jucător al Rapidului a dus formația argeșeană până pe locul 4 în Liga a 2-a și visează tot mai intens la promovarea în SuperLiga.

Mioveni a retrogradat sezonul trecut în liga secundă, iar viitorul clubului părea incert și întunecat. Acest lucru nu l-a speriat însă pe Constantin Schumacher, cel care și-a asumat responsabilitatea de a prelua echipa și de a o reconstrui aproape de la 0.

Invitat la emisiunea “Fluier final”, de la Sport Total FM, Schumacher a dezvăluit că, în momentul în care a sosit la CS Mioveni, în vară, avea numai 6 jucători la dispoziție. El a fost nevoit să facă o selecție puternică, cu peste 40 de jucători la antrenamente, pentru a găsi “formula” potrivită.

Chiar dacă obiectivul inițial al clubului era menținerea în Liga a 2-a, Schumacher și jucătorii săi au depășit cu mult așteptările și au ajuns să se lupte pentru accederea în Play-Off.

În clipa de față, Mioveni se află pe locul 4 în Liga a 2-a, cu 4 etape rămase până la finalul sezonului regular.

“Am închegat un lot cu jucători cu experiență și jucători tineri. Am un mix la echipă. Cu jucători care au jucat multe sezoane și prin Liga 1, cum sunt Dandea, Tomozei și Blănaru.

Când am venit la echipă, erau doar 6 jucători rămași din Liga 1. Am încercat să aducem jucători cu caracter, care să înțeleagă spiritul. Obiectivul a fost salvarea de la retrogradare. Meciurile pe care le-am făcut ne-au ajutat să ajungem mai sus.

Cred că suntem într-o poziție foarte bună și vom face tot posibilul să rămânem în Play-Off. Mai avem 4 meciuri importante, apoi vom trage linie și vom vedea ce se poate face în viitor.”, a spus Constantin Schumacher, la “Fluier final”.

Jucătorii lui CS Mioveni, neplătiți din august: “Au mare valoare sufletească!”

Chiar dacă în teren lucrurile arată bine la Mioveni, situația financiară nu este deloc roz. Constantin Schumacher, jucătorii și toți cei din jurul clubului sunt neplătiți din luna august, însă acest lucru nu i-a împiedicat să-și facă treaba cu pasiune și profesionalism.

“Nu este ușor pentru nimeni să vină la club și să fie neplătit. Dar oamenii vin la muncă cu drag. Sunt sigur că se fac eforturi și vom face tot posibilul ca această echipă să continue pe acest drum.

Știu că jucătorilor nu le este ușor. Orice ai face cu sufletul, trebuie să ajungi să și muncești pentru bani. Este important să ne atingem un obiectiv pe care nu ni l-am propus. Am ajuns în situația în care putem să facem o performanță mare, cu bani puțini și jucători cu mare valoare sufletească, morală și sportivă.

Am teren de antrenament, am teren de iarbă, am sală, am toate condițiile în care pot să mă antrenez. Știam ce mă așteaptă, știam condițiile care sunt la Mioveni. Pentru mine și pentru cariera mea, este un moment extraordinar unde suntem și ce am făcut cu această echipă.”, a continuat Schumacher.

Schumacher a vorbit și despre SuperLiga. Fostul jucător din Giulești s-a arătat impresionat de ceea ce a realizat Dorinel Munteanu la Oțelul Galați.

“Îmi place cum joacă Oțelul, în stilul lui Dorinel. Au luat mulți jucători din Liga a 2-a, iar acum se bat la Play-Off. Nu cred că au un buget foarte mare și, totuși, sunt bine. Conducerea i-a dat mână liberă, el decide tot ce se întâmplă acolo.”, a mai declarat Constantin Schumacher.

Ascultă aici interviul integral cu Constantin Schumacher:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -