Cristi Balaj a găsit cauza declinului lui CFR Cluj: “Ne asumăm!”. Ce a spus despre Andrea Mandorlini și faza controversată din meciul cu Sepsi

CFR Cluj n-a mai câștigat de 6 etape în SuperLiga și a rămas la 8 puncte în spatele liderului FCSB. Cristi Balaj, președintele ardelenilor, a vorbit despre cauzele care au dus la această scădere de formă.

Într-un interviu oferit la emisiunea “Execuții matinale”, de la Sport Total FM, Balaj a precizat că problemele de lot cauzate de numărul mare de accidentări au cântărit enorm la nivelul jocului prestat de elevii lui Andrea Mandorlini.

“N-am avut cele mai bune rezultate. Trebuie să schimbăm ceea ce depinde de noi. Aici mă refer, în primul rând, la jocul echipei și să îmbunătățim anumite poziții unde nu avem dublură pe posturi.

Am resimțit acest lucru din plin deoarece am avut mai multe accidentări decât în anii precedenți. Știm și de ce au apărut aceste accidentări. Jucătorii n-au fost prezenți pe toată perioada de pregătire și au venit pe parcurs. Am avut transferuri și jucători care au plecat în tranșe, motiv pentru care și cei care au venit nu au fost de la început.

Sperăm să îmbunătățim calitatea lotului, să venim în sprijinul antrenorului, să avem toți jucătorii prezenți în cantonament și să arătăm mult mai bine la începutul anului.”, a spus Cristi Balaj, la “Execuții matinale”.

Ce se întâmplă cu postul lui Andrea Mandorlini

Întrebat despre posibilitatea demiterii lui Mandorlini de pe banca CFR-ului, Cristi Balaj a lăsat de înțeles că italianul își va păstra postul cel puțin până la finalul sezonului regular.

“Echilibrul la un club ar trebui să fie o stare de normalitate. În momentul în care un antrenor nu are rezultate sau nu este pe măsura așteptărilor, vinovați sunt și cei care l-au numit. Ne asumăm.

Urmează o perioadă în care mai sunt câteva partide. Nu găsisem un antrenor care să ne convingă că ar aduce rezultate mai bune în condițiile date. Cu același număr de jucători, cu aceleași absențe și cu problemele de arbitraj. Echilibrul de care am încercat să dăm dovadă a fost mai important și ne-a determinat să mergem în continuare cu Mandorlini.”, a continuat Balaj.

Cristi Balaj a vorbit și despre faza controversată din minutele de final ale meciului Sepsi – CFR Cluj 2-1. Covăsnenii au marcat golul victoriei prin Vitalie Damașcan, la finalul unei faze în care Mario Rondon se afla în poziție de offside.

Deși liniile trasate de Iulian Dima și Alexandru Filip în camera VAR arătau clar că atacantul lui Sepsi se află în afara jocului, aceștia i-au transmis centralului Marcel Bîrsan să valideze golul.

“Sunt convins că cei de la CCA fac eforturi în a elimina sau reduce numărul greșelilor de arbitraj. Din păcate nu le-a ieșit până acum. De ce, ei trebuie să găsească răspunsul. Legat de faza din meciul nostru, nu cunosc să mai existe așa ceva la nivel mondial de la introducerea VAR-ului.

Adică să se vadă și cu ochiul liber, fără să fie nevoie să se tragă liniile… Apoi să se tragă liniile și să se vadă că e diferență între piciorul atacantului și apărător de jumătate de metru. Și, cu toate acestea, să transmiți arbitrului că e gol valabil… așa ceva nu s-a întâmplat la nivel mondial.

Eu zic că arbitrul care a fost în camera VAR este principalul vinovat, în proporție de peste 95%. Nici nu ai nevoie de multă pregătire pentru asta. Sunt convins că li s-a explicat clar. Dacă atacantul este mai în față, se trag liniile și atunci este offside. Nimeni nu le-a spus că dacă este offside de jumătate de metru să valideze golul.”, a mai adăugat Cristi Balaj.

Ascultă aici interviul integral cu Cristi Balaj:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -