Constantin Din explică de ce selecționerul Florentin Pera a semnat cu Bistrița: “Am avut o înțelegere, nu sunt clauze în contract. Am hotărât împreună că e mai bine pentru echipa națională”

Selecționerul echipei naționale de handbal feminin Florentin Pera a semnat cu CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, deși acesta a avut o înțelegere cu Federația Română de Handbal că va activa doar la echipa națională a României.

Președintele Constantin Din a explicat, în direct la Sport Total FM, că înțelegerea a fost doar una verbală, fără clauze contractuale, iar decizia vine în urma unei analize a situației de la echipa națională. Conform acestuia, prezența lui Pera la Bistrița ar ajuta România în vederea participării la Campionatul Mondial, având în vedere că mai multe jucătoare ale clubului fac parte din lot.

“Intenția și dorința mea, și înțelegerea pe care am avut-o cu domnul profesor Pera a fost de a activa doar pentru echipa națională, să încercăm să fie dedicat 100% pentru pregătirea acestei naționale și nu numai, pentru toată implicarea în handbalul feminin, la echipele de copii și juniori.

Am avut un gentleman’s agreement, care s-a desfășurat în condiții foarte bune, de fiecare dată când au fost solicitări de la foarte multe cluburi, și din România, și din străinătate, am stat de vorbă, am discutat și întotdeauna am luat în calcul binele echipei naționale de fete. Acuma fost o conjunctură în care, bineînțeles, stând de vorbă și analizând situația în care se află echipa națională, am hotărât împreună că ar fi bine să facă acest pas pentru a ajuta echipa națională, ținând cont că la Bistrița sunt foarte multe componente ale echipei naționale și să încercăm împreună să le avem într-o formă sportiva foarte bună pentru Campionatul Mondial”, a declarat Din.

Întrebat de ce Pera a mers la Bistrița și acesta nu a dat curs unor alte oferte, precum cea de la Rapid, Din a replicat:

“Încă o dată, noi am avut o înțelegere, nu sunt clauze în contract, nu e absolut nimic. Eu și Florentin Pera ne-am gândit cum este mai bine pentru echipa națională. Acum am gândit împreună că ar fi o soluție potrivită pentru echipa națională. Nu are nicio legătură, solicitările au fost de la jumătate dintre echipele de liga națională, nu e vorba de Rapid aici. Sunt cel puțin 6 echipe. De ce ar trebui să se simtă Rapid mai ofensată? La momentul respectiv echipa era într-o anumită formă, acum am considerat că e bine să facem acest pas, în perspectivă. Nu are nicio legătură”.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -