Lovitură de palat într-un bordei!

Aceasta este imaginea actuală a edificiului handbalului românesc. Odinioară aureolați cu medalii olimpice și titluri mondiale, ori cupe ale campionilor în competițiile europene intercluburi, tricolorii au trecut într-un  anonimat quasi-total. Doar fetele se mai zbat și reușesc, uneori, să arate că mai avem ceva resurse.

În loc să conștientizeze dezastrul bravii noștri șefi de cluburi au pus-o de un puci, sărind la beregata președintelui Constantin Din. Motivul, sau mai degrabă pretextul, aprobarea dată antrenorului echipei naționale feminine să antreneze și pe Gloria Bistrița.

În solicitarea adresată Federației, principalele argumente expuse de Florentin Pera au fost necesitatea unor antrenamente la zi și nu sporadice, cu naționala, precum și faptul că dispune aici de nucleul echipei reprezentative, lucru deloc de neglijat,

Din acest moment „cazul Pera” a luat amploare, vinovat fiind președintele Federației, soarta lui urmând să fie decisă în ședința Consiliului de Administrație convocată azi, 18 octombrie.

Ce va fi va fi… Contează pare-se mai puțin că Florentin Pera a preferat să antreneze în țară, deși era ofertat de titrata Ferencvaros. Unde contractele și premiile ar fi fost mult superioare, comparativ cu cât va câștiga în eventualitatea clasării României în primele opt  echipe la Campionatele Mondiale.

Lui Florentin Pera i s-a oferit prilejul să-și expună punctul de vedere la emisiunea „Execuții matinale”, pentru a limpezi o situație conflictuală dorită și creată de cei care îi vor capul Președintelui FRH.

În privința ordinului dat de ex-ministrul Novak, referitor la limitarea numărului sportivilor străini, Pera nu și-a ascuns, din postura de antrenor al naționalei, preferințele pentru jucătoarele române. Fără a neglija obiectivele clubului, la îndeplinirea cărora vor pune umărul și „stranierele”.

Astfel se dorește asigurarea calificării în cupele europene, iar cu bătaie mai lungă, „în maximum doi ani, Bistrița să se bată la titlu și să joace în Liga Campionilor”.

Vpm acordam în continuare, cuvântul „împricinatului”, fiindcă are ce spune.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -