Coasta de Fildeș a câștigat Cupa Africii, după ce a întors scorul în finala cu Nigeria! Sebastian Haller, eroul “Elefanților”

Coasta de Fildeș a devenit “Regina Africii” pentru a 3-a oară în istorie. “Elefanții” au cucerit trofeul după o finală de poveste cu Nigeria, câștigată cu 2-1.

Nigeria a condus cu 1-0 la pauză, după golul marcat de Troost-Ekong, în minutul 38.

Naționala țării gazdă nu a dezarmat și a ieșit mult mai montată de la vestiare. Kessie a adus egalarea după o oră de joc și a oferit finalei un plus uriaș de dramatism.

Sebastian Haller a fost eroul Coastei de Fildeș, reușind să înscrie golul victoriei în minutul 81. 

Este cea de-a treia Cupă a Africii cucerită de Coasta de Fildeș, după cele din 1992 și 2015.

Sebastian Haller a fost personajul principal al acestui triumf reușit de Coasta de Fildeș. Tot atacantul Borussiei Dortmund a marcat și golul decisiv din semifinala cu Congo, scor 1-0, și a oferit speranțe întregii națiuni.

Succesul uriaș de la Cupa Africii a venit la mai puțin de doi ani de când Haller fusese diagnosticat cu cancer testicular. Atacantul a avut o voință fantastică, reușind să învingă boala și să revină pe teren după numai 6 luni.

Sebastian Haller nu a câștigat numai trofeul suprem din Africa, ci și inimile suporterilor din Coasta de Fildeș și nu numai. 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -