Claudia Nechita, încă un pas spre medalia olimpică

Victorie istorică pentru Nechita! Claudia a învins-o pe Ramla Ali și va lupta miercuri cu medalia pe masă. 
Boxul românesc se afla din nou, după 17 ani, în fața unei medalii olimpice. Claudia Nechita (57 kg) a învins-o fără drept de apel, în optimile de finală ale turneului olimpic, pe somaleza Ramla Ali, fosta campioană a Marii Britanii în 2016, neînvinsă la profesioniști. Din primul până în ultimul minut, Claudia a dominat partida, mitraliind-o pe adversara sa cu serii puternice de lovituri și a adus prima victorie la Olimpiadă din istoria boxului feminin românesc. Decizia i-a aparținut logic Claudiei, cu 5-0, care va boxa miercuri pentru medalie cu japoneza Irie, care a trecut cu 5-0 de reprezentanta Tunisiei.
Felicitări Claudia Nechita! Felicitări Adrian Lăcătuș! Sus ROMÂNIA!
Din păcate, Cosmin Gârleanu, în limitele categoriei 52 kg, a fost învins de bulgarul Daniel Asenov. Bulgarul, triplu campion european (de două ori de seniori) și medaliat cu argint la Jocurile Europene, a fost mai clar în lovituri și a dominat prima și a treia repriză.
[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -