Cinci medalii de aur și un argint la Europenele de canotaj

Reprezentanții României revin de la Europenele de canotaj desfășurate la Bled, Sloveniia, cu șase medalii, dintre care cinci de aur și una de argint. Anul trecut cuceriseră același număr de trofee din cel mai strălucitor metal și trei de bronz.
A fost o ediție remarcabilă pentru canotajul românesc, care a trimis în Slovenia 11 echipaje, nouă reușind să se califice în finalele A, pentru medalii, celelalte impunându-se în finalele B. După ce au fost cele mai bune la patru rame surorile Mădălina și Amalia Bereș, Maria Tvodariu, Magdalena Rusu, la dublu rame, Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, la dublu vâsle, Simona Radiș (împreună cu Ancuța Bodnar, care n-a mai evoluat în ultima finală), au urcat și în barca de 8+1,alături de Adriana Ailincăi Adam și cârmăcița Victoria Petreanu, reeditând performanța. A mai urcat pe prima treaptă a podiumului continental Ionela Cozmiuc, la schi simplu
Băieții de la 8+1 au ratat aurul pentru cinci sutimi, în componența Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, soțul Ionelei, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu, fostul cârmaci al echipajului feminin.
Au încheiat pe 4 echipajul de patru rame, cu Țigănescu, Semciuc, Berariu, Lehaci, pe 5, colegii de la patru vîsle, Mihai Chiruță, Constantin Adam, Ioan Prundeanu, Florin Enache, respectiv Cozmiuc și Bejan. la dublu rame.
Rezultate care au plasat România pe locul secund după numărul medaliilor câștigate,.. O promisiune ce trebuie onorată la Mondialele din septembrie de la Belgrad, unde vor fi decis primele echipaje calificate la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Paris.
                                                                                                        Radu LEVÂRDĂ
[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -