Experții Superbet despre finala Europa League! Mourinho sau En-Nesyri, oamenii ce pot decide finala

Avem verdictele experților Superbet pentru superfinala de Europa League dintre Roma și Sevilla! Însă nu doar despre meci, ci și despre ce oraș preferă ei pentru un city break sau ce meciuri din competiția secundară a Europei le trezesc cele mai frumoase amintiri.

 FC Sevilla sau AS Roma, cine ridică trofeul?

Lucian Lipovan: Pariez pe Roma, mai ales pentru și datorită lui Mourinho!

Dan Filoti: Roma.

Mihai Mironică: Sevilla. M-au impresionat cu United și Juventus. Roma nu-i mai are pe Abraham și Pellegrini la nivelul din sezonul trecut.

Andrei Niculescu: Am mers pe Roma și pe Mourinho încă de la „sferturi”, n-am cum să mă schimb acum. Chiar dacă Sevilla e specialista Europa League, Jose e și el un specialist al finalelor.

Vali Moraru: Roma. Sevilla e marea specialistă Europa League, dar și Jose e incredibil în cucerirea de trofee. Cred că va triumfa Mourinho.

️ Sevilla sau Roma pentru un city break? 

Dan Filoti: Roma.

Mihai Mironică: Sevilla. La Roma am fost de multe ori, la Sevilla o singură dată. Și mi-a plăcut mult ce am apucat să văd atunci la Sevilla. Nu că Roma n-ar fi un oraș excepțional, care o mai include și pe Lazio, preferata mea.

Vali Moraru: Am fost la Sevilla în 2007, la un meci al Stelei în UCL, dar n-am apucat să văd nimic, am avut treabă de dimineața până seara. La Roma am ajuns într-un city break, e superbă, am apucat să văd câte ceva. În concluzie, ambele, dar prima să fie Sevilla.

Lucian Lipovan: Roma e muzeu în aer liber, Sevilla e o siestă continuă. Greu de ales. Hai că Italia e mai aproape.

Andrei Niculescu: Roma pentru city break, că e mai aproape. Sevilla (cu toată Andaluzia eventual) pentru o vacanță mai lungă.

 Un vin andaluz sau unul italian? 

Dan Filoti: Românesc. Dar dacă trebuie neapărat dintre astea două, italian.

Lucian Lipovan: Iar mă văd obligat să votez cu Italia.

Vali Moraru: Italian. Nu de alta, dar pe cele andaluze n-am apucat să le citesc. Un roșu sec de Toscana am mai aprofundat. Și se aprobă pozitiv.

Mihai Mironică: Andaluz. Că tot ce ține de Andaluzia mi-e mai puțin cunoscut decât chestiunile italiene.

Andrei Niculescu: E nedrept pentru vinurile andaluze să fie puse în balanță cu cele din Italia întreagă. Câștigă clar Italia. Însă dacă discutăm despre vinurile andaluze vs. vinurile din regiunea capitalei (Lazio), aici e mai echilibrat duelul.

 Mourinho e la a doua finală europeană consecutivă. Mai poate, însă, să ajungă într-o finală de Champions League? 

Lucian Lipovan: Da, mai poate, dar concurența e din ce în ce mai mare. Depinde cu ce echipă, că adversari vor fi destui.

Dan Filoti: Eu cred că mai poate. Și va mai lua.

Andrei Niculescu: Mourinho poate, se vede treaba, orice. Chiar când toată lumea crede că nu mai poate. O finală de Champions League e posibilă, dar nu cu Roma.

Mihai Mironică: Cred că mai poate. Bine, nu cred că din această poziție de antrenor al Romei. Cred că încă are o cotă foarte bună și, de exemplu, cu PSG ar putea realiza așa ceva. Plus că-l văd și într-o finală de Champions League din Asia.

Vali Moraru: N-ash preash credesh. Ca să vorbesc în portugheza lui Șumi

⚽ Cine sunt jucătorii care pot face diferența în această finală? 

Lucian Lipovan: Nu pariez în general pe jucători, cred în echipe 🙂

Dan Filoti: O grămadă. En-Nesyri, Ocampos, Navas, dar eu sper că Dybala sau Abraham. Mai e și El Shaarawy pe acolo.

Mihai Mironică: En-Nesyri, Bono, Ocampos, Bryan Gil la Sevilla. La Roma nu mă inspiră niciun jucător în acest sens.

Andrei Niculescu: Cei doi atacanți, En-Nesyri și Tammy Abraham. Plus Dybala, evident, care nu prea are rival în cealaltă tabără.

Vali Moraru: La Roma, doar Mourinho. La Sevilla, Youssef En-Nesyri.

 Ce finală a Ligii Europa / Cupei UEFA îți trezește cele mai frumoase amintiri? 

Lucian Lipovan: Cea de la București este fără egal pentru mine, mai ales că am fost implicat direct în televiziunea care o transmitea. Dar mai ales atmosfera din București mi s-a părut cea mai europeană atunci.

Dan Filoti: Cea de la București. Atletico cu Athletic. Și meciul în sine, dar și ce a fost în alea 2 zile în București.

Mihai Mironică: Cea din 2001. Nu doar pentru că a fost câștigată de Liverpool, al cărei fan sunt, ci și pentru că dramatismul a fost unul extrem. Îmi aduc aminte că mi s-a pus un nod în gât privind dezamăgirea echipei lui Cosmin Contra, Alaves, deși eram fericit că triumfase Liverpool.

Vali Moraru: 2001. Liverpool – Alaves 5-4. Cu Contra la Alaves și cu Liverpool în inima mea. Apoi, cea din 2000, cu Galata noastră.

Andrei Niculescu: Cea dintre Șahtior și Werder Bremen, din 2009, de la Istanbul, la care am și fost. Câștigată de echipa lui Mircea Lucescu și Raț.

✨ Dar meci, fără a fi neapărat finală? 

Dan Filoti: Dubla Rapid – Steaua din 2006

Mihai Mironică: Liverpool – Borussia Dortmund de acum 7 ani. L-am comentat de pe Anfield, iar golul calificării lui Liverpool, pe care l-am relatat la intensitate „mai mult decât maximă”, încă face furori pe internet. Liverpool mai avea nevoie, la un moment dat în acel meci, să marcheze 3 goluri și le-a reușit în ultimele 25 de minute. Iar eu am anticipat în comentariu că e posibil să se întâmple acest miracol.

Andrei Niculescu: Finala dintre Liverpool și Alaves, din 2001.

Vali Moraru: Universitatea Craiova – Kaiserslautern. N-au trecut decât 40 de ani!

Lucian Lipovan: Meciurile lui Poli Timișoara în Europa League 🙂 Toate. Mai ales cel de la Amsterdam cu Ajax.

️ Ce eveniment al verii de pe Pușkaș Arena te atrage cel mai mult? Finala Europa League, concertul Rammstein, concertul Guns N’ Roses sau concertul Depeche Mode? 

Lucian Lipovan: Meciul.

Dan Filoti: Finala, clar. Nici nu știam că sunt concertele astea…

Andrei Niculescu: Rămân fidel fotbalului.

Vali Moraru: Guns N’ Roses. Sigur nu vine și „The Boss” Bruce Springsteen? Păcat!

Mihai Mironică: Am fost la toate aceste evenimente, finale de Europa League și concerte ale acestor trupe, chiar de mai multe ori. Cum însă pe Depeche Mode îi voi vedea din nou în iulie la București, rămâne Rammstein ca răspuns final. Chiar m-a pus pe gânduri această combinație, Budapesta-Rammstein, mersi de pont.

 Crezi că vor fi și în acest an suporteri care confundă orașele și vin la București pentru finală? 

Andrei Niculescu: Într-o lume ca a noastră e posibil orice. Dar de data asta mă îndoiesc.

Lucian Lipovan: N-ar fi rău, important e să nu ajungă la Budapesta cei care vor la București.

Dan Filoti: Nu știu ce să zic… depinde de cât vin andaluz ori italian consumau când și-au „bookuit” plecarea sau/și când pleacă.

Mihai Mironică: Da, este inevitabil. Mie mi s-a întâmplat la aeroportul din Helsinki să-mi spună o doamnă care lucra acolo la un birou de check-in că trebuie să stau liniștit că „bagajul va ajunge direct la Budapest”. Deci dacă o doamnă care lucrează zilnic cu așa ceva face confuzia, darămite niște fani confuzați poate și de alcool…

Vali Moraru: Garantat. Ignoranță fără frontiere.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -