Ce au în comun pokerul și sportul?

Pokerul este o pasiune pe care mulți actuali și foști sportivi o au. În cantonamentele echipelor de fotbal din România, jucătorii obișnuiau să joace poker pentru a face timpul să treacă mai repede și pentru a se distra. Mulți dintre fotbaliști au dus pasiunea pentru poker mai departe, un exemplu în acest sens fiind Giani Kiriță, care a jucat și într-un show televizat.

De asemenea, fotbaliști ca Neymar, Cristiano Ronaldo și Gerard Pique sunt și ei recunoscuți pentru pasiunea pe care o au pentru poker și au fost văzuți adesea și la turnee. Mai mult, jucătorul de golf Tiger Woods practică și el pokerul în timpul liber, inclusiv în partide cu mize destul de mari.

Pokerul antrenează spiritul competitiv

Un lucru pe care sportul și pokerul le au în comun este spiritul competitiv. Nu poți fi un jucător bun de poker dacă nu ai un spirit competitiv dezvoltat, așa cum nu poți fi nici un sportiv de top dacă nu ești motivat de concurență. În poker ai întotdeauna cel puțin un adversar, iar scopul tău este să fii cel mai bun. Da, pokerul este un joc distractiv și asta este ceea ce contează, însă te simți și mai bine când ieși învingător de la masă.

Bucuria de a câștiga un turneu sau o partidă cash este semnificativă, așa cum este și în cazul unei victorii în sport. Imnul se cântă doar pentru campioni, iar atenția este îndreptată spre ei. Tocmai din acest motiv, pokerul reprezintă o modalitate prin care mulți oameni își antrenează spiritul competitiv, iar asta îi ajută și în activitățile lor de zi cu zi, indiferent care ar fi acestea, inclusiv în sport.

În poker te poți obișnui cu strategiile

Atât în sport cât și în poker nu este suficient să fii un jucător talentat. Trebuie să te antrenezi și să ai strategiile potrivite. Pe vremuri, pokerul era considerat strict un joc de noroc, însă de aproximativ un secol, de când a apărut versiunea Texas Hold’em, lucrurile s-au schimbat. Într-un domeniu în care concurența este acerbă și sunt mulți jucători bine pregătiți, ai nevoie de strategie și de antrenament pentru a ieși învingător. Acest lucru poate fi aplicat și în sport, unde talentul nu mai este de mult timp suficient. Ai nevoie de ședințe de pregătire, de studiul adversarilor și chiar și cele mai mici detalii pot face uneori diferența.

Pe de altă parte, sunt o mulțime de jucători începători care au reușit să dea lovitura la serii de turnee live precum WSOP calificându-se din sateliți online de Texas Holdem poker și dovedind astfel că pot ajunge rapid în top peste noapte. Desigur, mulți dintre ei nu au reușit să se și mențină acolo, însă un lucru e clar – în sport nu poți ajunge în top atât de rapid.

Fair-play-ul este la rang de cinste în poker

Chiar dacă cele mai multe partide și turnee au o miză financiară în joc, în poker fair-play-ul este cel care primează. Dacă vei urmări cele mai importante evenimente din lumea pokerului, vei vedea că învingătorul este salutat și îmbrățișat de jucătorul pe care tocmai l-a învins. Fair-play-ul primează atunci când se joacă poker, iar discuțiile din timpul partidelor arată acest lucru. Jucătorii nu se ironizează, nu-și adresează cuvinte urâte. Dimpotrivă, atmosfera este una relaxantă. Unii jucători preferă să glumească, în timp ce alții sunt mai tăcuți, dorind să-și mențină astfel concentrarea. Acest lucru poate fi aplicat cu siguranță și în sport.

Pokerul te învață să treci peste un eșec

În sport există uneori tendința de a dramatiza un eșec. Modul în care gestionezi o înfrângere este foarte important, iar multe echipe ori sportivi tind să ajungă într-o criză după ce suferă un eșec. Pokerul, însă, te învață și cu eșecurile. În fiecare minut vei fi nevoit să iei o decizie, însă nu tot timpul poate fi potrivită. Cu siguranță într-o partidă vei pierde numeroase mâini, însă important este să treci peste ele. Tocmai din acest motiv, jucătorii de poker sunt obligați să uite repede mâinile proaste pe care le-au avut pentru a se concentra pe cele care urmează. Așadar, pokerul poate fi un bun mod de a te antrena pentru a trece peste un eșec.

Te ajută să-ți citești adversarii

Când joci poker live, un detaliu care poate face diferența este cititul adversarilor. Poți observa detalii din mimica pe care o are, din modul în care își ține mâinile și nu numai. Acest lucru poate fi aplicat și în sport, având în vedere că poți observa când un adversar este emoționat și îi poți specula slăbiciunile.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -