Carmen Tocală, despre succesul cluburilor românești în Europa: “Comunitata dă bugetele. Patriotismul național e mai slab decât patriotismul local”

Baschetul românesc traversează o perioadă extrem de bună la nivel de cluburi, cu patru echipe participante în cupele europene la masculin, care au obținut victorii pe linie săptămâna trecută în competițiile în care au fost angrenate.

În plus, multe echipe beneficiază de bugete substanțiale, iar nu mai puțin de 39 de baschetbaliști americani, pe lângă cei de alte naționalități, evoluează în acest sezon în Liga Națională.

Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, a explicat, în direct la Radio Sport Total FM, de unde vin aceste bugete, de ce este un interes crescut pentru baschet în orașele țării și a subliniat faptul că patriotismul local este mai puternic decât cel național.

Carmen Tocală, despre succesul cluburilor românești în Europa: “Comunitata dă bugetele. Patriotismul național e mai slab decât patriotismul local”

“Bugetele mari vin din regulamente, atât timp cât regulamentele te obligă să participi în competițiile internaționale. Noi am introdus în regulament ca primele 4 echipe să participe în cupele europene, altfel de ce vrei să fii campion național? Ca să ne arăți în România cum ești?

Ești campion, du-te internațional, să vedem cum stă România în raport cu ceilalți.

Arad a revenit după 12 ani în cupele europene, are primul meci acasă, joacă contra unei echipa din Turcia, un campionat foarte puternci și cu bani extrem, extrem de mulți. Și când zic extrem de mulții, înseamnă limita superioară a mapamondului la momentula cesta, după ce echipele rusești au fost scoase din competiție

Comunitatea dă bugetele. Interesul comunității pentru meciurile și pentru echipa locală, pentru că federația și loturile naționale nu au bugete așa mari.

În România, patriotismul național este mai slab decât patriotismul local

Este o competiție benefică între orașe, între sponsori, oamenii de afaceri, atunci pentru că ei sunt în competiție cu celalalte echipe din România, evident că investesc în echipa lor, dar comunitatea o cere.

Când sălile sunt pline, înseamnă că oamenii își doresc pentru viitorul lor o echipă performantă și baschet, iar contribuția este substanțială, de la primărie și sponsori locali, nu vorbesc despre nivelul național”, a declarat Carmen Tocală.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -