Campionul European la scrimă U23 – Radu Nițu și antrenorul său – Sandu Constantin au fost prezenți în studioul Sport Total FM

Campionul European la scrimă U23 – Radu Nițu și antrenorul său – Sandu Constantin, au fost prezenți în studioul Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 29 mai, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre drumul spre succes în arta mânuirii armelor albe – scrima.

“Am început cu sportul și implicit cu scrima la 6 ani și nu a fost cumva să-mi doresc eu să fac scrimă. Mama ținea neapărat să mă dea la un sport, pentru că eram năbădoios, făceam multe năzbâtii și eram foarte agitat.

Eu mi-am dorit foarte mult la fotbal, dar n-am prins lotul să zic așa, n-au vrut să mă dea, și așa am ajuns la scrimă. Băieții erau în Sala Floreasca pe atunci, care era aproape de casă, iar programul era foarte bun pentru mine și așa am ajuns eu la scrimă. Am început la același club la care sunt și acum, CS Riposta, patronat de antrenorii mei de o viață, Sandu Constantin, care este alături de mine, și Lucian Dina, care patronează clubul în continuare și are antrenament cu cei mai mici.

La început a fost destul de greu, mergeam mai mult de plăcere la antrenamente, dar nu am obținut rezultate excepționale încă de la început. Dar în 2013 am câștigat primul titlu la Campionatul Național la sub 9 ani.

O să plec la studii în Statele Unite, dar nu vreau să renunț la scrimă. Vreau să fac  înaltă performanță, să ajung campion olimpic” – a spus Radu Nițu la Radio Sport Total FM.

Sandu Constantin: “Radu nu a fost întotdeauna un munte de om!“

“Să știți că Radu nu a fost întotdeauna un munte de om. În copilăria lui a fost un pic înalt, dar plinuț. Dacă vă arăt niște poze nu-l recunoașteți. Să știți că spiritul acesta de campion l-a avut întotdeauna și nu știu dacă mai am acasă filmări, dar el de mic a spus că vrea să devină campion olimpic. Deci de la o vârstă fragedă își dorea să-și împlinească acest vis“, a spus Sandu Constantin la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție o puteți asculta, accesând link-ul de mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -