Campioni la karting de la vârste fragede: “Copiii trebuie aduși pentru a se distra, pentru a face un sport și pentru a câștiga”

Cristi Cucolaș, alături de Igor Aron(7 ani) și Matei Popescu(9 ani), au fost prezenți în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Liga de Weekend” din 26 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorul Daniel Nazare, despre karting.

,,A fost o plăcere pentru toți cei care s-au bucurat de lumea kartingului, iar bucuria pentru un sezon de karting impresionant ca și număr de participanți este dată foarte mult și de stare de spirit pe care o creează niște copii, iar doi dintre cei pe care i-am adus astăzi, sunt chiar și colegii mei.

Începem cu cel mai mic dintre ei, Igor Aron, este în clasa a I-a și paradoxul face că noi în clasa a I-a noi de abia reușeam să scriem, dar gândește-te că pe unul dintre cercuitele de karting din România, el a reușit să ajungă la o viteză de peste 100 de km la oră. Eu știu că sună poate puțin comercial ceea ce utilizăm acum, de ce să ne gândim doar la viteză, pentru că până la urmă tehnica contează. Cu certitudine dacă era pe stradă îi lua carnetul. Dar educația pe care acești copii o primesc în cadrul cluburilor pe care le urmează, este atât de importantă încât ei sunt formați deja cu anumite reflexe și vă fac o mică mărturisire, excelează la școală.

Matei Popescu are 9 ani și este campionul național la grupa Ankara, la care a participat și Igor. Are doar un an de când practică karting, dar este deja campion național”, a spus Cristi Cucolaș la Radio Sport Total FM.

Nr.: De ce ar trebui părinții să-și dea copii la karting?

,,Copiii trebuie aduși la karting pentru a se distra, pentru a face un sport și pentru a câștiga cupe. Pe mine mă știut toți colegii din școală că sunt singurul sportiv”, a spus Matei Popescu.

Nr.: Igor, ce spun colegii tăi din clasă? Ai deja fani?

,,În clasă am niște prieteni care le place ceea ce fac, de exemplu am colegi care vor să vină la cursele mele. A fost foarte greu la ultimul turneu, pentru că m-am bătut cu foarte mulți concurenți buni”, a spus Igor Aron.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -