Campionatul European de Navomodele are loc în perioada 28 iulie – 5 august, în București. Este prima competiție europeană de navomodelism organizată în România

Campionatul European de Navomodelism debutează azi, 28 iulie, la București, în Parcul Tineretului, fiind prima competiție de această anvergură care are loc în România.

La Sport Total FM am stat de vorbă cu Ioana Dumitru, secretarul general al Federației Române de Modelism, care ne-a oferit detalii despre concurs și despre această disciplină mai puțin cunoscută.

“Campionatul European de Navomodelism se desfășoară pentru prima dată în România și sperăm din tot sufletul să fie un eveniment reușit. La campionatul acesta vor participa peste 70 de sportivi din 10 țări, în echipe formate din 3-5 sportivi.

Campionatul se va desfășura pe mai multe clase de concurs, modelele vor fi de diferite facturi, în fucnție de caracteristicile navomodelului respectiv se derulează clasa de concurs pe diferite pligoane, de asemenea. Este permis orice fel de motor, doar bateriile sunt verificate.

Avem navomodeliști în România, iar la această competiție vor participa 8 români. Se califică în primul rând fiecare campion național, care a participat la competiția organizată de Federația Română de Modelism,, e calificat automat. În cadrul campionatelor naționale se face selecție pentru campionatele internaționale din anul imediat următor.

Federația Română de Modelism are 4 ramuri: aeromodelism, automodelism, navomodelism și rachetomodelism. Anul trecut, de exemplu, am avut Campionatul Mondial de Rachetomodele pe care l-am organizat la Buzău”, a declarat Ioana Dumitru.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -