Acuzații extrem de grave la adresa omului care conduce Federația Internațională de Haltere: ”A jucat banii la cazino. Conduce această instituție de mai bine de 40 de ani. A schimbat teste anti-doping”

Adrian Mateaș, fost campion la haltere la categoria grea, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 28 iulie, pentru a discuta cu realizatorii Răzvan Toma și Horațiu Sima, despre mafia din cadrul Federației Internaționale de Haltere.

Adrian Mateaş a fost suspendat de către Federaţia Internaţionala de Haltere după ce a fost depistat POZITIV la testele de dopaj din cadrul Jocurilor Olimpice de la Sydney din anul 2000.

Sportivul neagă acuzaţiile, ba chiar a cerut să i se facă un al doilea test antidoping şi a făcut nenumărate demersuri la Federaţia Internaţională pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

,,După 22 de ani e greu să încerci să te scuzi pentru ceea ce se întâmplat acolo și nu o să o fac. Voi spune doar că în apărarea mea nu am cerut altceva decât ca proba B să fie deschisă în prezența unui criminalist, pentru a se vedea că nu ne aparțin amprentele. Federația Internațională ne-a răspuns că regulamentul nu prevede acest lucru și nu se va da permisiunea. Atunci am mers cu cererea numărul 2, pentru a-i ruga să verifice urina rămasă în urma probei B dacă provine din organismul nostru sau nu, răspunsul a fost același, regulamentul nu prevede acest lucru. Aici mă opresc pentru că am obosit în a mă scuza de 22 de ani si nu vreau să o fac.

Din păcate ceea ce în urmă cu 22 de ani încercam să-i spun lui Nea Nicu. I-am spus lui Nea Nicu să-și dea demisia de onoare și să-i prezinte domnului ministru al sportului ce s-a întâmplat și speram să vină cineva în ajutorul nostru. În momentul respectiv mi s-a spus că a stat de vorbă cu ministrul și că nu ar da bine subiectul respectiv și că nu vrea să intre în contradicție cu ministrul de la momentul respectiv. În acest moment pe Nicu îl lovește un bumerang care el n-a participat decât prin nedorința de a face scandal, probabil celui cu care se punea în război și anume Tamaș Ajan, însă să ajungă împreună cu el să fie băgat în oală, mi se pare de noaptea minții, dar îl las pe el să se scuze, dar nu o fac eu. 

Maghiarul Tamaș Ajan conduce acest sport de mai bine de patruzeci și ceva de ani, a fost găsit în urmă cu doi ani de zile făcând tot felul schimbări din probe pozitive în negative și din porbe negative în pozitive, creând și un sistem de așa-zis amenzi pentru federațiile găsite pozitiv și cu niște bani băgați în buzunarul propriu. Este greu să concep că la nivel internațional se poate întâmpla așa ceva. Zeci de milioane sustrase din contul Federației Internaționale, de către acest domn Tamaș Ajan și să vedeți unde au ajuns acei bani, dânsul fiind un aprig jucător de cazino. Dânsul a subjugat o Federație Internațională pentru a-și satisface plăcerile internaționale”, a spus Adrian Mateaș la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -