Bucureștiul ar putea organiza finala Europa League din 2026 sau 2027. Nicușor Dan: “Am semnat angajamentul”

Bucureștiul vrea organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027, iar municipalitatea a semnat deja angajamentul pentru depunerea candidaturii, a anunțat Nicușor Dan.

Potrivit comunicatului de presă, alte 3 țări și-au exprimat intenția de a găzdui evenimentul, Germania, Turcia și Scoția, termenul limită fiind 15 noiembrie.

“Am semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027. Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraș organizator este 15 noiembrie.

Alte 3 țări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia și Scoția. După deliberările UEFA, orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024.

Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști.

Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA, printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare”, a declarat Nicușor Dan.

Bucureștiul a mai găzduit o finală Europa League în 2012, pe Arena Națională, cel mai mare stadion al României inaugurat pe 6 septembrie 2011.

De asemenea, Capitala a găzduit Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, dar și meciurile din cadrul Campionatului European U21.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -