Radu Voina, despre handbalul românesc: “Lumea evoluează, noi stagnăm sau am greșit direcția. Ne lăudăm că avem campioane mondiale, olimpice, dar uite că rezultatele întârzie”

Radu Voina a analizat prestația cluburilor românești în competițiile europene și a evidențiat, încă o dată, faptul că infuzia de jucători străini în campionatul românesc nu a adus rezultaltele dorite.

În timp ce Dinamo se impune cu lejeritate în campionat, dar și în EHF European League, după ce “dulăii” nu au fost primiți în Champions League, CSM București și Rapid București nu se descurcă atât de bine în cea mai puternică competiție europeană.

“Pe mine singurul lucru care, nu mă mai enervează, nu mă mai supăr, este sărăcimea asta de jucători români, bieții care sunt și ei pe acolo, fac parte dintr-o echipă, care într-adevăr e o echipă bună, defilează în campionatul național și deocamdată sunt în grafic în cupa asta în care sunt ei și nu în Champions League. Acum e greu de înțeles, că bănuiesc că sunt mulți bani la mijloc, jucătorii ăștia n-au venit pe ceva mărunțiș, e greu de înțeles care e obiectivul și ce vor să demonstreze cu acești jucători străini și care ies din tiparele normalului”, a declarat Voina.

Fostul selecționer spune că direcția în care merge handbalul românesc este una greșită, însă cei responsabili nu iau măsuri.

“Nu e de anul ăsta, e de ceva ani, de prin 2017-2018. Înainte le mai băteam și noi, dar uite că lumea evoluează și o ia înainte, noi stagnăm sau am greșit direcția în care suntem. Am mai spus-o, avem vedete care nu știu să joace colectiv și ne lăudăm că avem jucătoare campioane mondiale, olimpice, dar uite că rezultatele întârzie și văd că nu deranjează pe nimeni. Limbaj de lemn, vedem cum facem, la anul vom fi mai buni și mai puternici, dar uite că deocamdată lucrurile nu merg așa cum trebuie. Ce trebuie spus și asta văd că nu prea se spune e că la Brest au lipsit 3 jucătoare dintre cele mai bune și uite că au venit cu o echipă înjumătățită dar valoroasă, care joacă colectiv și încearcă să câștige, cu un antrenor tânăr, care uite că nu-i întâmplător aici și care n-a mai bătut el și în anii trecuți. Dar joacă colectiv, aici e oful meu“, a declarat Voina.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -