Marian Drăgulescu lansează academicieni în gimnastică

Marian Drăgulescu a debutat în gimnastică în 1988, la vârsta de șapte ani. Primul lui antrenor a fost profesorul Petre Sacerdoțeanu. Zglobiu și neastâmpărat încă de atunci a cochetat cu artele marțiale și natația, dar a renunțat după vreo câteva luni

Următorul pas a fost în Ștefan cel Mare, la Dinamo Bucuresti, sub îndrumarea legendarului Dan Grecu, acestuia alăturându-i-se, ulterior, Aurelian Georgescu, Ștefan Gal si Adrian Sandu, odată cu selecționarea sa în lotul tricolor

Cel care avea să fie alintat cu pseudonimul „Marocanul” a stabilit câteva borne de referință în istoria gimnasticii românești și nu numai.

S-a clasat al treilea la individual compus, la Campionatele Europene de la Bremen (2000), pentru ca un an mai târziu să cucerească două titluri (sol si sărituri) la Campionatele Mondiale de la Gent. Performanțe ce se identifică drept premiere în acest sport.

Și-a pus amprenta, în proba de sărituri, executând un procedeu spectaculos și, totodată, deosebit de dificil care îi poartă numele.

Viața sa tumultoasă a fost marcată de trei retrageri și tot atâtea reveniri în activitatea competițională, un spectaculos come-back înregistrându-se la Mondialele de la Glasgow, în anul 2015, când a devenit vicecampion la sărituri.

Impresionantul său palmares a fost desăvârșit în 2017, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca. Cu o medalie de aur la sol și un argint la sărituri a stabilit un record all-time și a devenit gimnastul român cu cele mai multe medalii de aur cucerite la întrecerile continentale (zece), cu una mai mult decât Nadia Comăneci.

Bilanțul pe medalii arată astfel: J.O. medalie de argint și două de bronz; C.M. 8-2-0; C.E.10-6-2.

S-a retras definitiv în anul 2021, dar nu și din acest sport, pentru că a pus pe roate „Academia Marian Drăgulescu”, frecventată – deocamdată – de 350 de „cursanți”. De asemenea este antrenor la Steaua București, de luni până vineri.

Într-o scurtă intervenție la „Trafic sport”, Marian Drăgulescu a răspuns, cu amabilitatea caracteristică întrebărilor puse de Horațiu Sima.

Mai întâi, despre Academie. Sediul său este în Vitan, zona Pieței Bobocica, amănunte referitoare la program, înscrieri etc fiind menționate pe site-ul său.Este o inițiativă privată, renumele lui Marian atrăgându-i pe cei interesați.

Copiii sunt urmăriți cu atenție și în funcție de evoluția lor sunt direcționați spre cluburile Steaua și Dinamo. Aparatura de care dispune e, mai degrabă, pentru inițierea în gimnastică. „Cei cu vârste cuprinse între opt și zece ani au un program de îmbunătățire a calitaților, cu accent pe coordonare, mobilitate, forță, echilibru. Sunt copii care practică și alte discipline sportive și vin și la noi.”

Urmăriți înregistrarea alăturată

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -