Baseball-ul din România e pe mâini bune! Cristian Manea, președintele Federației, invitat la Sport Total FM: “Ăsta e marele meu vis!”

Baseball-ul din România este pe mâini bune. Asta și datorită implicării mari a președintelui Federației Române de Baseball și Softball, Cristian Manea. El a fost invitat special la emisiunea “Trafic Sport”, realizată de Răzvan Toma, la Sport Total FM, și a vorbit pe larg despre cum s-a dezvoltat baseball-ul în țara noastră, în ultimii ani.

Cristi Manea a fost ales președinte al Federației în 2022. El trage din greu pentru ca sportul atât de popular în SUA să prindă rădăcini și în România. Iar rezultatele încep să se vadă.

Manea a dezvăluit că, după o așteptare de peste 30 de ani, Federația are, în sfârșit, posibilitatea să își construiască propriile stadioane și terenuri de baseball în România.

“După 33 de ani de existență a Federației, avem, în sfârșit, această oportunitate ca în dreptul capitolului ‘Întreținere baze sportive’ să avem și noi o anumită sumă pe care să o direcționăm către amenajarea cum se cuvine a unui teren de baseball, deocamdată la Gherăești.

După care, sper să intrăm în posesie cât se poate de repede și să demarăm construcția terenului de la Cernica. Dar aici nu va fi doar un teren. Aici va fi stadionul național de baseball. Acesta este visul meu. Îl vrem cu suprafață sintetică.”, a spus Cristian Manea, la “Trafic Sport”.

În prezent, Federația de Baseball și Softball din România organizează campionate pentru toate categoriile de vârstă, începând cu juniori de până în 11 ani și până la seniori.

Cristian Manea privește cu optimism către viitorul baseball-ului din țara noastră.

“La nivel de Federație, întotdeauna am avut campionate naționale pe toate categoriile de vârstă. Am venit și la categoria de până în 11 ani. Au fost niște meciuri interesante. Am avut 3 turnee la seniori. Am vrut să se cearnă bine sita și să profităm de faptul că au început să apară jucători foarte buni. Echipele au început să apeleze ușor, ușor și la jucători din afara României.

Mă bucură faptul că mulți jucători își doresc cetățenie română și vor să activeze în campionatul României. Vor să-și clădească o nouă viață în România. Anul ăsta am reușit să introducem pentru categoriile de seniori și juniori mari tricoul de campion al baseball-ului din România.”, a mai declarat Cristian Manea.

Ascultă aici interviul integral cu Cristian Manea:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -