Aurel Țicleanu, despre echipele românești în Europa: “Știam că avem ceva probleme la nivel internațional, de câțiva ani ne chinuim foarte tare”

Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal, a comentat, în direct la Sport Total FM, rezultatele echipelor românești din turul 3 preliminar al Conference League.

Țicleanu spune că echipele noastre suferă la capitolul fizic, iar diferența de nivel între România și celelalte țări europene încă există. Totuși, acesta este de părere că fotbalul românesc este în creștere, drept dovadă prezența celor 3 echipe în această fază a Conference League.

“Noi știam că avem ceva probleme la nivel internațional, de câțiva ani ne chinuim foarte tare. Anul ăsta parcă am încercat să mai schimbăm impresia și iată că avem 3 echipe în stadiul ăsta al competiției. N-am avut așa ceva în trecutul nu prea îndepărtat. Părerea mea, campionatul românesc se află în creștere, dar încă suntem departe de nivelul internațional și o iau de la lucurile simple. Cred că se aleargă mai puțin decât se aleargă în fotbalul internațional, asta e marea noastră problemă. Suntem atrași de jocul ăsta pozițional, de atacul pozițional unde fiecare pasează și stă, adică un joc de leneși. Să dai, să stai, și eu pot să joc. Jocul modern, și era modern în 82, noi dădeam și plecam, alergam, eram de la egal la egal cu primele echipe. Sigur că sunt probleme cu patronii care nu plătesc, ce să muncească ăla, ce performanță să facă în condițiile astea? Dar ușor, ușor, se schimbă lucrurile.

Revin, cred că se aleargă mai puțin în fotbalul românesc. Nu cred, sunt sigur. Și nu mă refer la cantitate, că am mai auzit specialiștii și da, sunt convins că se aleargă peste 10.000 de metri, dar ca intensitate, ca sprinturi, suntem departe și dacă vreți să iau ultimele 30 de minute din meciul FCSB-ului, când FCSB a jucat în 11, ceilalți au alergat mai mult ca ai noștri. N-am putu să demonstrăm superioritatea numerică, n-am reușit”, a declarat Aurel Țicleanu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -