Aurel Țicleanu: “Cea mai mare dezamăgire e că avem foarte mulți jucători străini, cel mult decenți, în niciun caz buni”

Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, a făcut analiza sezonului regulat din Liga 1, în direct la Sport Total FM, în cadrul emisiunii Execuții Matinale.

Fostul fotbalistal Universității Craiova crede că sistemul play-off/play-out a adus un plus competiției și vorbește despte planurile FRF de a găsi o variantă cât mai atractivă pentru Liga 1.

“În primul rând mi se pare o competiție interesantă. Chiar ieri am avut o finală, presa așa a numit-o, Botoșani cu Pitești. Din punctul ăsta de vedere mi se pare interesantă, față de o anumită perioadă în care eram jurnalist și chiar antrenor al lotului sub 21 de ani, când ne duceam să vedem meciuri în țară și trebuia să-i facem analiza lui “Puiu” Iordănescu, veneam și scriam “blat, a fost blat”.

Acest sistem cu play-off și play-out, deși mulți nu sunt de acord cu el, în plan general mi se pare o competiție mult mai interesantă. În Comisia Tehnică de la FRF s-a discutat și de un sistem cu 12 echipe, cu 18, cu 20 de echipe, cu înființarea unui campionat de tineret, foarte multe le-am discutat și le-am întors pe toate fețele. Sunt lucruri care mergeau într-o perioadă, cum ar fi acest campionat de tineret-speranță și n-ar mai merge acum. Pe vremea aia fiecare echipă avea stadion, era ușor să joci în deschidere, acum unde să mai fie meciul ăla? Plus că nu mai poți finanța o competiție care să nu se susțină, să nu fie profitabilă”, a declarat Țicleanu.

Întrebat despre revelația și dezamăgirea acestui campionat, Aurel Țicleanu a comentat:

“Revelația în sine e faptul că sunt unele echipe care stau pe plus, care stau pe picioare. Deziluzia ar fi că dispar echipe, că în continuare avem conduceri, manageri din aceștia, plecând de la primari, care ar trebui să rezolve problemele urbei respective, se ocupă de cum antreneanză și cum conduce antrenorul echipa. E posibil?!

Sigur că nu pot să nu remarc Voluntariul, care nu știu cum stau din punct de vedere economic, dar văd cum stau din punct de vedere al lotului. Să intri în play-off este un merit al antrenorului, al conducerii și și al jucătorilor, pentru că în afară de Gabi Tamaș, pe care-l știm cu toții și care are o vârstă, nu știu dacă au un lot de play-off și uite că au reușit.

Dezamăgirea este Gaz Metan Mediaș, ardelenii erau oameni cumpătați. Să cheltuiești așa fără măsură, e clar vorba de ingerențe în viața clubului. Iar cea mai mare dezamăgire e că încă avem un număr foarte mare de jucători străini care nu se justifică, sunt cel mult jucători decenți, în niciun caz jucători buni”.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -