Aurel Țicleanu a fost luat prin surprindere de victoria răsunătoare a României: “Mă gândeam că facem 3 de 0-0 în grupă!”

Aurel Țicleanu a comentat victoria răsunătoare obținută de naționala României împotriva Ucrainei, scor 3-0, în meciul de debut de la EURO 2024.

Fostul internațional a recunoscut că nu se aștepta ca tricolorii lui Edi Iordănescu să marcheze 3 goluri într-un meci.

Țicleanu spune că cel mai optimist scenariu la care se gândea înaintea turneului era reprezentat de 3 remize albe în grupa cu Ucraina, Belgia și Slovacia.

„N-ai cum să nu fii sufletist. După asemenea joc și un astfel de rezultat, suntem cu toții sufletiști. Chiar așa unanimitate în jurul echipei naționale n-a mai fost de mult.

Nivelul lor individual tot acela a rămas. Dar copiii ăștia și-au luat rolul în serios și au făcut lucrurile așa cum trebuie. Și acum încep să culeagă roadele. Au crescut. Nu credeam că vom bate Ucraina. Varianta mea optimistă pentru grupa asta era să facem 3 de 0-0. Trei puncte.

Nu mă gândeam că avem posibilitatea să marcăm atât de multe goluri. A fost un concurs de împrejurări. Foarte multe lucruri au dus la exprimarea asta. Mă gândesc la jocul din cele două meciuri amicale, cu Bulgaria și Liechtenstein. Noi n-am jucat nimic atunci și le-am dat o liniște ucrainenilor. Se gândeau că ne aflăm într-o situație grea. Ucraina, cu 80% posesie, a fost o echipă modestă. Ei aveau nevoie de spațiu ca să-și pună în valoare viteza.”, a declarat Aurel Țicleanu, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -