AUDIO | Mircea Purcaru, Maria Preotu și Vlad Mihalache au fost prezenți în studioul Sport Total FM

Mircea Purcaru antrenorul de înot de la Aqua Sport, a fost prezent alături de sportivii Maria Preotu și Vlad Mihalache în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 17 ianuarie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre înotul de performanță și despre planurile de viitor ale micilor sportivi.

,,Într-adevăr în ceea ce privește înotul, ca oricare sport de altfel, atunci când ești mai mic în vârstă, pentru că ai mai puțină experiență, mai puțin forță, mai puține ore acumulate de antrenament, atunci ești protejat pentru că concurezi doar cu sportivi de aproximativ aceeași vârstă cu tine. Practic cum este și cazul Mariei, și cazul lui Vlad sau al lui David Popovici, există 4 ani de zile, în care practic ai terminat cu copii, atunci când concurezi cu sportivi de vârsta ta, iar după ai trecut la juniori și timp de patru ani de zile poți concura cu sportivi de vârsta ta sau maxim trei ani mai mare în acest interval de vârstă, urmând ca ulterior să participi și la competiții de seniori.

Dacă ești junior și ești valoros, poți să participi împreună cu seniorii și poți să fii medaliat la categoria de juniori, cât și la categoria de seniori, practic cum este și cazul Mariei și cazul lui Vlad sau al celebrului David Popovici, au timp valoros și concurează de la egal la egal cu seniorii, iar atunci ei sunt medaliați și în competițiile de juniori, dar și în competițiile de seniori.

Ambii sportivi au reușit anul trecut niște performanțe care din punctul meu de vedere sunt fenomenale și nu pentru că sunt sportivii mei, ci pentru că asta este calitate.  Practic, Maria a concurat cu juniori și cu 3 ani mai mari decât ea și ulterior și la categoria de seniori. A reușit să fie campioană națională de seniori în probe de crawl, în probe mai lungi. Vlad Mihalache a reușit să obține un locul 3 la seniori, fiind cei mai mici din concurs, din punctul meu de vedere e ceva unic și ne dă speranțe mari că putem reuși ceva și pe viitor, pentru că asta este și rolul nostru, nu să ne bucurăm cu rezultate obținute la 14, la 15 ani, ci să folosim aceste rezultate pentru a avea mai multă energie și să avem încredere că putem obține rezultate și mai bune pentru viitor, pentru că realistic vorbind la nivel de seniori contează rezultatele, la nivel de seniori și în afara României, nu neapărat doar aici”, a spus Mircea Purcaru, antrenorul de la Aqua Sport, la Radio Sport Total FM.

Cei doi sportivi, Maria Preotu și Vlad Mihalache au povestit despre cum a devenit înotul, cel mai preferat sport din viața lor.

,,Eu când eram mică aveam probleme cu greutatea și nu eram cel mai activ copil. Părinții mei au decis să mă dea la înot pentru că te dezvoltă corpul frumos și armonios. Am început să înot, dar inițial nu mi-a plăcut. Am început să practic foarte multe sporturi, dar până la urmă tot la înot am ajuns, pentru că mă simțeam în elementul meu și practic am simțit o legătură care s-a format între mine și înot. Am făcut și atletism, am făcut și tenis, dar dintre toate la înot mă simțeam fericită, simțeam că apa îmi este prietenă și simțeam o legătură foarte armonioasă, pur și simplu s-a legat această legătură și am spus înotul este pentru mine. Așa am ajuns la 7 ani de practicare a înotului”, a spus sportiva Aqua Sport, Maria Preotu.

,,La mine înotul este al doilea sport pe care l-am practic și mi-a plăcut mult mai mult decât primul, de aceea am și continuat să îl practic și odată cu continuare acestui sport am dobândit o iubire față de el, fiindcă îmi place forate mult să mă duc la antrenamente, să progresez și să văd rezultatele, dar mai ales să mă bucur în apă. Primul sport practic erau dansurile, mai exact Street Dance, dar am renunțat la el pentru că nu îmi plăcea antrenorul foarte mult, era destul de sever și nu mă acomodam cu metodele lui. Eu practic înotul de aproximativ opt ani”, a spus sportivul Aqua Sport, Vlad Mihalache.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -