Audio | Mihai Stoichiță, prima reacție după ce România și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor: “Ne propunem să câștigăm grupa!”

Naționala de fotbal a României și-a aflat adversarele din următoarea ediție a Ligii Națiunilor. “Tricolorii” se vor duela în grupa a 2-a din Liga C, cu Kosovo, Cipru și învingătoarea dintre Lituania și Gibraltar.

Mihai Stoichiță a oferit o primă reacție în legătură cu grupa României, în direct la Sport Total FM.

Directorul tehnic al FRF spune că obiectivul naționalei conduse de Edi Iordănescu va fi, așa cum era de așteptat, câștigarea grupei.

Până la debutul în Liga Națiunilor, din luna septembrie, România va participa la EURO 2024, primul turneu final la care suntem prezenți după o așteptare de 8 ani.

“Ne propunem să câștigăm grupa. Dar trebuie să fim foarte atenți, adică să nu minimalizăm vreun meci, vreo echipă, din punct de vedere valoric. Să tratăm acest Campionat European care vine ca pe o rampă psihologică pentru viitor, pentru a începe această Ligă a Națiunilor cu un moral foarte bun.

Sper la o prestație cât mai bună la Campionatul European. Atâtea meciuri, atâtea experiențe pentru jucătorii tineri. Ar fi extraordinar să putem câștiga și Liga Națiunilor, după succesul pe care l-am avut în aceste preliminarii. Așa văd eu lucrurile. Trebuie luat pas cu pas fiecare lucru.

Am discutat și cu Edi (n.r. – Iordănescu) și împărtășim același punct de vedere. Acum, totul depinde de jucători. Prestația lor e cel mai important lucru. Noi încercăm să le asigurăm toate condițiile pentru performanță.”, a spus Mihai Stoichiță, la emisiunea “Fluier final”.

Mihai Stoichiță consideră că misiunea lui Edi Iordănescu nu va fi deloc ușoară în ceea ce privește stabilirea lotului de jucători pentru EURO 2024.

“E treaba lui cu alegerea jucătorilor și ce își propune din punct de vedere al abordării meciurilor (n.r. – din Liga Națiunilor). Trebuie să respectăm deciziile staff-ului tehnic. Ei trăiesc alături de jucători, merg în străinătate după jucătorii care joacă la diferite echipe și, în țară, la toate meciurile. 

Momentul greu va fi la vară, când va trebui să aleagă 23 de jucători pentru EURO. Nu e ușor.”, a mai declarat Stoichiță.

Ascultă aici interviul integral cu Mihai Stoichiță:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -