Audio | Constantin Din, toate detaliile despre plecarea lui Xavi Pascual de la națională și instalarea lui George Buricea: “Am încercat să nu oprim colaborarea!”

Constantin Din a comentat, în direct la Sport Total FM, plecarea lui Xavi Pascual de la echipa națională de handbal masculin și instalarea lui George Buricea ca nou selecționer.

Președintele Federației Române de Handbal a explicat cum s-a ajuns la despărțirea de Pascual, precum și la varianta George Buricea ca urmaș al ibericului.

“Referitor la domnul Xavi Pascual, dânsul ne-a anunțat de mai mult timp că și-ar dori să încheie colaborarea cu noi. Motivele sunt, așa cum le-a și spus, legate de o oboseală pe care o simte și nu mai reușește să facă această meserie așa cum își dorește, să dea 100% din ceea ce poate.

Pentru că acest om a dat 100% din cunoștințele lui și din puterea lui de muncă și ne-a oferit nouă un exemplu despre cum trebuie să muncim pentru a obține niște rezultate.

George Buricea e mai tânăr, e plin de entuziasm. Xavi Pascual este alături de handbalul românesc și, cu siguranță, ne va oferi sfaturi. Eu i le voi cere și, cu siguranță, mi le va oferi. Am încercat să nu întrerupem colaborarea și i-am propus să fie director tehnic. A avut nevoie de gândire și, împreună, am stabilit să ne oprim.

Tot împreună am avut o listă cu posibili selecționeri. Iar George Buricea a fost unul dintre antrenorii de pe acea listă. Și am stabilit să continuăm împreună ce a început Xavi Pascual, dar în stilul George Buricea, evident.”, a declarat Constantin Din, la emisiunea “Fluier final”.

 

Constantin Din a avut un discurs puternic în legătură cu viitorul handbalului românesc. Președintele Federației trage un semnal de alarmă în privința mentalității de învinși pe care handbalul din țara noastră a îmbrățișat-o de-a lungul timpului.

“Eu cred că suntem pe un drum bun inclusiv la echipa națională masculină. Dar este destul de greu să apară niște rezultate mult mai bune decât au fost acum, ținând cont de perioada foarte lungă în care handbalul masculin românesc a lipsit de la competițiile majore.

Din păcate, ne desfășurăm activitatea din handbal și nu numai într-un mediu de învinși. Așa creștem copiii. Noi suntem mai slabi decât cei din afară, suntem mai slab pregătiți și nu avem infrastructura pe care o au alții. Și, în momentul în care ne pregătim în acest mediu, atunci când te duci să te lupți cu celelalte națiuni, este foarte greu să găsești soluția câștigătoare.

Dar există și lucruri pozitive în sport. Nu sunt doar jucători slabi, antrenori slabi și conducători slabi. Și putem fi mult mai motivați când auzim lucruri pozitive în jurul nostru.

În handbal, sezonul acesta, e prima oară în istoria handbalului românesc când toate echipele naționale, la toate categoriile de vârstă, s-au calificat la turneele finale. Sunt doar 6 țări care au reușit această performanță. Deci se întâmplă ceva și în handbalul românesc. Trebuie să continuăm. Suntem acolo, am revenit acolo după 28 de ani.”, a mai declarat Din.

Ascultă aici interviul integral cu Constantin Din:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -