Audio | Alin Petrache, dezamăgit după înfrângerea în fața Georgiei: “Ce să fac mai repede cu un buget de 1 milion de euro de la stat?”

Alin Petrache a avut o intervenție telefonică la emisiunea “Fluier final”, după înfrângerea usturătoare suferită de echipa națională de rugby a României în fața Georgiei, scor 5-43.

“Stejarii” au fost depășiți categoric de adversari și au ratat calificarea în finala Rugby Europe Championship.

Totuși, naționala noastră va lupta pentru medalia de bronz în finala mică, împotriva învinsei din cealaltă semifinală, în care se duelează Portugalia și Spania.

Alin Petrache a vorbit deschis despre situația dificilă în care a ajuns rugby-ul românesc. Președintele Federației Române de Rugby spune că absența a peste 20 de jucători de bază din lot, precum și bugetul actual primit din partea statutului au influențat enorm forma echipei naționale din ultima perioadă.

Petrache și-ar dori ca Federația să aibă parte de o susținere financiară mai puternică, pentru a putea oferi condiții de pregătire mult mai bune jucătorilor din cele 11 selecționate ale României, pornind de la cei mai mici și până la naționala mare.

“Noi știm clar la ce drum am plecat. Știm și de unde am plecat, și unde vrem să ajungem. Să nu păcălim și să nu mințim pe nimeni. Suntem într-un an de reconstrucție, suntem într-un an al încercărilor de jucători. Staff-ul este nou, impune un nou stil de joc, caută de fiecare dată foarte mulți jucători. Caută deschidere.

Ne știm lipsurile. Dar cea mai mare lipsă din prezent este lipsa jucătorului român. Dacă stăm să facem un calcul, ne lipsesc 22 de jucători titulari. Titulari care au jucat de-a lungul anului trecut, care acum sunt accidentați sau care nu pot face anumite deplasări. E o situație destul de grea. Ne lipsesc ambii căpitani. 

Din punct de vedere al finanțării, la fel. Suntem subfinanțați. Și nu numai noi, rugby-ul românesc. Nu vreau să atrag de fiecare dată atenția asupra lucrurilor. Uitați-vă la sportul românesc. Totuși, avem un buget din partea statutului de 1 milion de euro. Ce să fac mai repede din acest milion pentru cele 11 echipe naționale pe care le avem? Sunt unele echipe pe care nici măcar nu pot să le bag în pregătire.

Sunt jucători care anul trecut au plecat la Campionatul European după numai 7 zile de cantonament, atât. În 365 de zile, ei s-au văzut doar în acele 7 zile înainte să plece. Este un sport care trebuie repetat foarte mult. Trebuie să stai mult timp împreună, trebuie să te cunoști, trebuie să te simți ca și jucător.

Pe mine mă doare sufletul s-o spun. Nu vreau să mă plâng de fiecare dată. Încerc să facem lucruri. Iată, totuși, jucăm finala mică. Ne batem pentru locul 3. Sper să venim acasă cu bronz, cum am venit și anul trecut.”, a spus Alin Petrache, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Alin Petrache:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -