Antonio Colamonici, antrenorul italian al canotajului românesc: “În tinerețea mea, România era o forță a canotajului”

În cadrul emisiunii Trafic Sport de luni, 12 septembrie, realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma l-au avut invitat prin telefon pe antrenorul italian al canotajului românesc, Antonio Colamonici, sportul care ne-a adus cele mai multe medalii de la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Acesta a povestit cu lux de amănunte cum a venit să antreneze în România, cum s-a adaptat, ce schimbări a făcut, ce diferență este între apele unor piste pentru sporturile acvatice etc. La discuție a participat și Marius Băcăoanu, colaborator al lui Colamonici în echipa sa tehnică, care a ajutat cu traducerea.

,,Am venit acum 6 ani. Eu sunt din Napoli. Am antrenat și în Italia echipe de la loturile naționale de juniori, de tineret. Am avut reușite.
În tinerețea mea, România era o forță a canotajului. De aceea, în pofida unui recul, știam că în România au rămas condițiile de a reveni în prim-plan.
La fel de important ca medaliile olimpice câștigate, a fost faptul că la Tokyo am dus un lot foarte numeros. Doar vreo câteva alte echipe, Australia, Olanda, au avut mai mulți sportivi ca noi.
La început mă înțelegeam cu sportivii români în engleză. Apoi a venit Marius Băcăoanu, unul dintre colaboratorii mei, care vorbește italiană, ceea ce m-a ajutat. Dar oricum, noi avem dincolo de toate aceste limbi pe ce a noastră, a canotorilor.
Când am venit, în primul rând am schimbat sistemul de stocare a datelor, asta ca să pot face o analiză corectă”, a spus Antonio Colamonici la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -