Alin Stoica: “Fotbalul românesc e un film, o minciună. Să-l întrebați pe Hagi de ce nu reușesc fotbaliștii români, el promovează talente”

Alin Stoica, care are peste 120 de meciuri în tricoul lui Anderlecht, alături de alte câteva zeci la Gent și Club Brugge, în prezent consultant la o agenție de jucători din Zurich, a comentat, în direct la Sport Total FM, situația fotbalului românesc.

Fiul lui Tudorel Stoica spune că fotbalul românesc e mort de prin anii 2000, iar ceea ce trăiesc cei din fenomen este un film, o minciună. Alin Stoica l-a atacat pe selecționerul Edi Iordănescu, pe care l-a catalogat lipsit de mentalitate, după acceptarea ușoară a rezultatelor slabe din ultima vreme.

Totodată, Alin Stoica spune că Gică Hagi ar trebuie întrebat de ce fotbaliștii români nu reușesc în străinătate, pentru că acesta este cel mai în măsură să răspundă, având în vedere că el promovează tinerele talente.

“Degeaba jucăm 30 de ani și 0 trofee, e vorba de calitate, nu de cantitate, asta e părerea mea. Dacă am crescut de mic cu Liga Campionilor în casă, la Steaua București eram obligat să câștig trofee. Așa rămâi în istorie, cum rămâi? Jucând 30 de ani necâștigând nimic? Sau având vreo 12-13 trofee, poate alții mai multe, eu am 13. Asta e important pentru mine, așa văd eu fotbalul. Fiecare vede cum îl vrea. E diferență între marii fotbaliști și marii campioni.

De prin anii 2000 au plecat românii afară și nu joacă unul în Champions League. Joacă în ligile inferioare din campionate puternice. Se dovedește că fotbalul românesc, din păcate, nu există. Deci ei au retrogradat în Liga Națiunilor și au zis că nu e nicio problemă, Edi Iordănescu și cine a mai zis. Îți dai seama ce mentalitate? Dacă vrei să câștigi, trebuie să te doară că pierzi, să nu vrei să pierzi în primul rând.

Vedem și noi, toți vor în ligile inferioare, e treaba lor. De prin anii 2000 s-a cam terminat cu fotbalul românesc, Stanciu e ultimul care a mai jucat în UCL. Restul joacă doar să joace din punctul meu de vedere. Să-l întrebați pe Hagi de ce nu reușesc fotbaliștii români, el promovează talente. El dă fotbaliștii afară și după toți se întorc. Băluță, văd că Popescu spunea că e mai bun ca el. Și unde e Băluță? Fotbalul românesc e un film, o minciună, săracii trăiesc în ce vor ei, în ce gândesc ei. Din păcate nu joacă unul pe afară în campionate puternice”, a declarat Alin Stoica.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -