Alexandru Matei, încrezător după ce România a învins Olanda la Campionatul European de polo masculin: “Visăm cu toții!”

Alexandru Matei s-a arătat extrem de bucuros după ce România a învins Olanda, scor 12-8, în meciul de debut de la Campionatul European de polo masculin.

“Tricolorii” au început cu dreptul turneul final din Croația și visează să încheie pe unul din primele două locuri din grupă și, implicit, să obțină “biletele” pentru barajul de calificare în sferturile de finală.

În prezent, naționala de polo este singura echipă românească aflată în continuare în cursa pentru Jocurile Olimpice din acest an. De notat că primele 8 echipe clasate la Campionatul European se califică la Campionatul Mondial, apoi primele 4 echipe clasate la Mondial își asigură “biletele” pentru Olimpiada de la Paris.

Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo, are mare încredere în jucătorii antrenați de Bogdan Rath.

“Sunt foarte bucuros că am putut să fiu alături de băieți. Asta mi-am dorit de la bun început. Băieții au plecat la Dubrovnik pe 31 decembrie. Au făcut niște sacrificii destul de mari anul acesta. Au fost în pregătire de pe 10 decembrie și se pare că strategia asta pe care am adoptat-o la Federație în ultimii 2 ani și jumătate începe să-și arate roadele. Sunt foarte bucuros și îi felicit pe această cale. Au un potențial extraordinar acești băieți.

Am discutat și aseară cu ei după meci și în toate zilele până la meci. Meciul cu Slovenia de mâine nu e ușor, la fel și cel cu Slovacia, dar se vor motiva. Îi simt pregătiți și văd la ei acea foame de rezultate. Băieții încep să arate mai bine, se sudează. 

Am reușit să facem o pregătire pentru acest Campionat European așa cum trebuie, ca la carte. Nu ne-a lipsit nimic. În momentul de față, suntem singurul sport de echipă din România care este în continuare în proces de calificare la Jocurile Olimpice. Primele 8 echipe de la Europene vor merge la Campionatul Mondial, iar primele 4 de la Mondial vor merge la Jocurile Olimpice. Băieții visează și asta mă bucură cel mai mult. Visăm cu toții! O luăm pas cu pas.”, a declarat Alexandru Matei, la emisiunea “Liga de Weekend”, de la Sport Total FM.

Tudor Fulea a fost cel mai bun marcator al României în meciul cu Olanda, reușind 4 goluri. Pentru naționala noastră au mai înscris Silvian Colodrovschi (3), David Belenyesi (1), Matei Luțescu (1), Andrei Țepeluș (1), Vlad Georgescu (1) și Levente Vancsik (1).

Pentru România urmează meciurile cu Slovenia (7 ianuarie) și Slovacia (9 ianuarie).

Ascultă aici interviul integral cu Alexandru Matei:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -