Florentin Pera, bucuros după ce Gloria Bistrița a învins MKS Lublin la debutul în EHF European League: “Este o victorie de încredere!”

Florentin Pera s-a arătat foarte bucuros după ce Gloria Bistrița a învins MKS Lublin, scor 26-23, în primul meci din grupele EHF European League.

Pera, care ocupă simultan postul de antrenor al Gloriei Bistrița și cel de selecționer al naționalei de handbal feminin a României, și-a felicitat jucătoarele pentru victoria obținută în fața formației din Polonia.

El a lăudat în special jocul defensiv reușit de echipa sa și spune că victoria putea să fie una și mai clară. Pera își dorește ca jucătoarele sale să-și crească nivelul jocului de la meci la meci.

Antrenorul Gloriei Bistrița este de părere că meciul cu Nantes va fi cea mai mare provocare din grupă.

Bistrița se află în grupa C din cadrul EHF European League, alături de Nantes (Franța), MKS Lublin (Polonia) și Bensheim-Auerbach (Germania).

“Este o victorie importantă din mai multe aspecte. În primul și primul rând, faptul că echipa noastră n-a mai jucat un meci oficial de foarte mult timp, având în vedere că multe jucătoare au fost angrenate la loturile naționale. Liublin a avut un plus din acest punct de vedere. Au jucat două meciuri oficiale și au fost mai în tonus decât noi.

Am suferit puțin, însă este foarte important că am câștigat acest joc. Chiar dacă nu am avut un început reușit, treptat am găsit soluțiile cele mai bune. Am făcut schimbări inspirate, am reușit și un sistem de apărare 5+1 pe anumite momente de joc care ne-a ajutat să luăm un avantaj. Una peste alta, este o victorie la 3 goluri. Putea să fie și la o diferență mai clară.

Sunt mulțumit de faptul că am obținut o primă victorie, de moral, de încredere. Am debutat cu dreptul în cupele europene. Sper ca echipa să crească de la meci la meci și să aibă o exprimare cât mai consistentă la următoarele jocuri.

Cred că Nantes este cea mai puternică echipă din grupa noastră. Au jucătoare foarte valoroase, chiar două campioane mondiale ale naționalei Franței. Au jucătoare și din Suedia și Norvegia. S-a investit mult la Nantes în dorința de a depăși Brest și Metz, două echipe valoroase din Franța, angrenate în continuare în Liga Campionilor.”, a spus Florentin Pera, la emisiunea “Liga de Weekend”, de la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Florentin Pera:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -