Alex Constantinescu, despre FIFA 23: “Jocul este tot mai apropiat de realitate. S-au jucat două meciuri și s-au folosit costume motion capture pentru a culege date”

Alex Constantinescu, reprezentant EA Sports România, a intervenit telefonic la radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 30 septembrie, pentru a discuta cu realizatorii Narcis Drejan și Dragoș Borchina, despre cel mai jucat joc – FIFA 23.

FIFA 23 este creat în mare parte de colegii de la EA Sports România, iar prietenul nostru Alex Constantinescu ne-a oferit o reacție la “cald” după lansarea jocului.

,,Astăzi a fost lansat FIFA 23, este o zi cu adevărat specială, ultima vineri din septembrie, atunci când în sfârșit putem vedea reacții la cald pentru toată lumea care a așteptat următorul joc FIFA și noutățile cu care au venit.

Jocul este tot mai apropiat de realitate și existat o situație delicată pe youtube. Omenii își înregistrau și transmiteau live meciurile FIFA, iar algoritmii youtube considerau că este un streaming de Premier League, lucru care era interzis din motive de licență și jucătorii ajungeau să fie suspendați pe youtube din această cauză. Deci cam atât de realist a ajuns să fie jocul de FIFA. Când vine vorba de gameplay, lucrurile avansează din ce în ce mai mult, tot din această cauză de realism asta chiar sunt și noutățile pe care le avem anul acesta în materie de gameplay. S-au folosit foarte mult date din două meciuri, s-au jucat 2 meciuri special și s-au monitorizat jucătorii cu costume de moution capture, s-au echipat 22 de jucători de o parte și de alta și au jucat un meci. Am avut și un meci de fotbal feminin, pentru a extrage datele și a vedea diferențele din felul în care se mișcă jucătorii pe teren și în felul feminin și toate datele acestea au fost cumva captate și introduse în joc, pentru o mișcare realistă. 

Se folosesc și foarte mulți algoritmi de inteligență artificială, pentru că se introduc foarte multe date, precum 10 mii de sprinturi, felul în care aleargă jucătorul, felul în care își mâinile, felul în care își face pașii și multe altele, astea sunt introduse într-un algoritm de inteligență artificială și el practic procesează datele acelea și calculează predicțiile despre cum ar trebui să se miște jucătorii și în alte situații pentru care n-am avut date și compensează practic în lipsa de date din lumea reală, pentru a face jocul mai realist”, a spus Alex Constantinescu la Radio Sport Total FM.

Așa cum v-am obișnuit, la sfârșitul emisiunii, EA Sports a oferit două jocuri FIFA 23 disponibile pentru playstation 4 și 5, pentru ascultătorii Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

Noile updateuri și prețurile jocului FIFA 23

FIFA 23 vine cu peste 300 de parteneri, 19.000 de jucători, 700 de echipe şi 100 de stadioane. Are 30 de ligi din toată lumea şi îţi permite să joci în Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, Bundesliga, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana, Premier League, LaLiga Santander, Ligue 1 şi Serie A.

HyperMotion2 este o tehnologie care aduce în FIFA 23 peste 6000 de animaţii autentice, ce conferă realism de fiecare dată când se intră în teren. Avem noi mecanici de accelerare, dribling şi lovigie a mângâi. Capturile 11 versus 11 sunt acum mai avansate, inclusiv cele de la fotbal feminin. Animaţiile sunt mai fidele şi AI-ul a învăţat de la un total de 9.2 milioane de cadre, ce provin de la capturi de meci

Prețurile la raft sau pe magazinele online variază de la un magazin la altul:

  • PS4: de la 269.90 lei până la 329.99 lei
  • PS5: de la 269.90 lei până la 359.99 lei
  • Xbox One: de la 318 lei până la 329.99 lei
  • PC: de la 269.90 lei până la 299.99 lei
[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -