Alec Năstac, legendarul pugilist al României, povești memorabile cu Fidel Castro: “M-a invitat în lojă, vă spun exact ce mi-a zis”

Alec Năstac, celebrul pugilist român, vicecampion mondial la Havana în 1974 și medaliat olimpic cu bronz la Montreal 1976, a fost invitatul zilei la Sport Total FM, într-un dialog de colecție cu Narcis Drejan.

Fostul sportiv în vârstă de 74 de ani, care a dat mâna cu Nicolae Ceaușescu, care a stat de vorbă cu Fidel Castro și care l-a învățat pe Sergiu Nicolaescu să boxeze, el jucând și în filmele regizorului – “Ringul” si “Noi cei din linia întâi”, a vorbit pe larg despre experiența sa ca sportiv și ca antrenor de box.

“Am avut experiențe frumoase în viața mea de sportiv și antrenor, cu mari personalități, cea mai mare, după mine, ar fi Fidel Castro, pentru că am fost și unicul sportiv care a fost invitat de el. Mai e o fază simpatică, când am ajuns în aeroport la Otopeni am fost întrebat de ziariști care a fost un moment mai important la Campionatul Mondial și normal că am spus că nu pot trece cu vederea că am bocat pentru tilul mondial, dar o întâmplare a fost primirea lui Fidel Castro, președintele Cubei. Ei foarte zâmbăreți și veseli au zis că nu pot da această informație fiindcă întâi trebuie să mă primească președintele țării noastre. A fost o glumă, dar ăla era adevărul, așa se punea problema în acea perioadă”, a declarat Alec Năstac.

Fostul mare campion a vorbit și despre finala mondială pierdută în fața lui Rufat Riskiyev.

“N-am crezut niciodată, eram convins că am câștigat meciul, dar în momentul în care ne-a invitat arbitrul pentru a da decizia, s-a așteptat foarte, foarte mult,cred că atunci au discutat la masă cam ce au crezut ei mai bine sau cum au fost îndrumați, decizia a fost 3-1, iar ca un gest frumos, Fidel Castro m-a invitat, singurul sportiv care a fost chemat în loja în care stătea. Vă spun exact ce mi-a zis: “Sunt președinte de stat, dar nu pot să intervin în acest competiții, dar moralicește tu ești adevăratul campion mondial, un gest foarte frumos.

Adversarul nu m-a impresionat, îl știam, un boxer foarte dur. El m-a pus primul, l-am pus și eu jos. A fost o luptă extraordinară, dar eu având o ambiție recunoscută, nu puteam să gândesc că eu voi fi învins și am luptat până în ultima secundă. La decizie s-a stat foarte mult până s-a dat verdictul. Nu e greu de decis, dar e ușor de manevrat decizia finală”, a explicat Năstac.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -