Adrian Porumboiu: “Arbitrul Chivulete s-a pripit, parcă abia a așteptat să termine meciul. Suntem cei mai supuși dintre supușii unor reguli imbecile”

Adrian Porumboiu, fost arbitru și fost patron la FC Vaslui, a comentat, în direct la Sport Total FM, decizia Comisiei de Recurs a FRF privind rejucarea meciului Sepsi Sf. Gheorghe – FC U Craiova 1948.

Porumboiu spune că arbitrul Adrian Chivulete s-a pripit când a decis suspendarea definitivă a meciului și că suporterii care au scandat puteau fi cu ușurință evacuați. Totodată, fostul patron al FC Vaslui nu consideră că scandările xenofobe sunt o mare problemă, iar meciul nu trebuia întrerupt din acest motiv, spunând că “suntem cei mai supuși dintre supușii unor reguli de multe ori imbecile”.

“E dreptul fiecăruia. Orice cetățean de pe întreaga planetă are dreptul la recurs. Nu-l poate lua nimeni. Că noi avem o părare, eu de exemplu cred că decizia e corectă, e o părere. Cei care au judecat au luat o decizie, e a lor. Asta nu împiedică pe nimeni, cu atât mai mult pe cei de la Sepsi să facă recurs, e dreptul lor. Cu toții ne simțim îndreptățiți la un moment dat și apelăm la instanțele care să-ți dea sau nu dreptate. După opinia mea arbitrul s-a pripit, nu-l scuză cu nimic și vă spun sincer, tot interpretăm așa niște lucruri mecanice. Un arbitru, când a început cursurile, prima lecție e că dacă începe meciul, e obligat să-l termine.

A greșit Chivulete pentru că trebuie să fie indulgent, trebuie să fii intransigent, dar în spiritul regulilor jocului. La prima sau la a doua scadare a o sută de inși a oprit meciul. Îi scoteai pe ăia fluierând, în câteva minute. N-a luat măsurile procedurale care trebuiau luate. Pe de altă parte, după cele 15 minute de odihnă au jucat și au mai strigat 2-3, nu poți să zici că s-a inflamat stadionul și parcă abia așteptat. Păcat! Noi acum trăim într-o perioadă în care ne recomandă toți să mâncăm friptură din gândaci și unii o fac. Luăm totul așa prea ad literam și suntem cei mai supuși dintre supușii unor reguli de multe ori imbecile. Chiar și asta, ce a făcut? La cât se strigă pe stadioane și de mamă și de tată…”, a declarat Porumboiu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -