A treia ediție a Cupei Mondiale de baschet 3×3 Under 23 va fi la București! Ce spune Carmen Tocală despre acest eveniment de anvergură

FIBA a confirmat că a treia ediție a Cupei Mondiale de baschet 3×3 destinată echipelor naționale U23 se va disputa la București, în perioada 5-9 octombrie 2022.

Evenimentul vă fi organizat în incinta Circului Metropolitan, locul inedit unde s-a disputat și FIBA 3×3 Europe Cup 2018, informează FR de Baschet.

La Tokyo 2020, Romania a terminat pe locul 7 în întrecerea feminină 3×3. Națională masculina a fost prima campioana europeana din istoria disciplinei 3×3, în 2014. Națională feminina a cucerit argintul continental în 2016.

A treia ediție a Cupei Mondiale de baschet 3×3 Under 23 va fi la București! Ce spune Carmen Tocală despre acest eveniment de anvergură

FIBA 3×3 U23 World Cup este o competiție anuala. Japonia (feminin) și Rusia (masculin) sunt campionii en-titre.

Bucureștiul vă găzdui în acest an cea de-a treia ediție a competiției. Recent, orașul Lublin (Polonia) a fost anunțate că gazda a celei de-a patra ediții, în 2023.

“Romania a fost un adevărat pionier și o gazda extraordinara pentru evenimentele FIBA 3×3”, a precizat secretarul general FIBA Andreas Zagklis, adăugând: “FIBA este încântată să ofere, în premieră, României șansa de a organiza o competiție de nivel mondial.

Șapte dintre medaliștii de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au concurat la ediția precedenta a FIBA 3×3 U23 World Cup.

Carmen Tocală: “E o onoare să fim creditați de FIBA cu încrederea de a organiza în Romania Cupa Mondială”

Cu alte cuvinte, fanii din București și din întreagă lume au ocazia să urmărească în octombrie viitoarele staruri ale baschetului 3×3″.

“E o onoare să fim creditați de FIBA cu încrederea de a organiza în Romania Cupa Mondială FIBA 3×3 U23 World Cup 2022. Baschetul 3×3 a fost în ADN-ul nostru încă din primele zile ale apariției sale. Calificarea la Jocurile Olimpice a fost o încununare a eforturilor noastre continue de a investi în aceasta disciplină.

De asemenea, a fost un imbold pentru noi de a continua să organizăm evenimente de înalta ținută, continentale sau mondiale și de a încercă să ne calificam din nou la Jocurile Olimpice, ediția Paris 2024”, a declarat Carmen Tocală, președintele Federației Romane de Baschet.

Naţionala masculină a României a fost prima campioană europeană din istoria disciplinei 3×3, în 2014. De asemenea, naţionala feminină s-a clasat pe locul 7 la JO de la Tokyo şi a obţinut argintul european în 2016.

Federația Română de Baschet desfășoară acest eveniment în partneriat cu Sport Arena, cel mai bun promotor 3×3 din lume.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -