Corina Ungureanu a comentat deciziile de arbitraj din finala de la sol: „Ceva n-a fost în regulă acolo!”

Corina Ungureanu a vorbit, în direct la emisiunea “Fluier final”, despre momentele dramatice petrecute în finala de la sol, de la Jocurile Olimpice.

Gimnastele Ana-Maria Bărbosu (18 ani) și Sabrina Voinea (17 ani) au luptat pentru o medalie la Paris, însă nu și-au îndeplinit obiectivul.

Inițial, Ana-Maria Bărbosu a încheiat finala pe locul 3 și se pregătea să primească medalia de bronz. Bucuria româncei s-a evaporat însă repede, după ce staff-ul naționalei Statelor Unite a depus contestație pentru Jordan Chiles (23 de ani). Arbitrele au revizuit nota americancei și au mărit-o, iar Ana-Maria a căzut, în cele din urmă, pe locul 4.

Cealaltă româncă prezentă în finală, Sabrina Voinea, a terminat pe poziția a 5-a. Sportiva de 17 ani nu a fost mulțumită de notă și a depus contestație, însă arbitrii nu au acceptat-o și i-au menținut nota inițială.

Ambele sportive din România au fost dărâmate de deciziile de arbitraj, considerând că au fost nedreptățite și că meritau să prindă podiumul.

Într-o intervenție telefonică la Sport Total FM, fosta campioană europeană și mondială Corina Ungureanu a comentat deciziile controversate din finala de la sol. În prezent arbitru internațional, Ungureanu era convinsă că una dintre gimnastele noastre va cuceri bronzul:

“Eu sincer am văzut bronz deja. Nu aveam cum să pierdem acea medalie. În schimb, a apărut nota cu o zecime mai jos la dificultate și o zecime de penalizare la ieșire din covor. Am tot urmărit reluările, am pus pauze și toate cele. Lumea se agită. Se dau foarte multe mesaje să vedem unde a fost nebunia.

Îmi pare rău că spun. Fac parte din familia arbitrelor. Ceva n-a fost în regulă acolo. S-a spus că a fost un călcâi afară la o ieșire din covor. Ar fi o variantă la o plecare, nu la o aterizare. Pe filmarea noastră, așa cum am văzut toți la televizor, călcâiul nu a fost jos. Dar pe filmarea arbitrelor de linie, poate părea că acel călcâi a fost în afară. Această penalizare n-o poți contesta.

În schimb, poți contesta nota 2. E problema la o săritură artistică care a fost declasată de la un C la B. Aceeași contestație a avut-o și americanca Jordan Chiles, la același element. Din D, i se dăduse inițial C, apoi a revenit la D și a valorat 4 zecimi. Și în cazul Sabrinei, s-a declasat la B și nu i s-a acceptat contestația. Eu îl văd întors. Ce pot să spun, eu n-am fost acolo. Pot să comentez doar ce am văzut la televizor.”, a spus Corina Ungureanu, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -