Anghel Iordănescu: ”Cred că Generația de Suflet a obținut o peformanță mai mare prin acest câștig, față de Generația de Aur”

Anghel Iordănescu a făcut o paralelă între Generația de Suflet, așa cum a numit selecționerul Edi Iordănescu actuala echipă națională, care s-a oprit în optimi la EURO 2024, și Generația de Aur.

Anghel Iordănescu e de părere că tricolorii din generația actuală i-au depășit pe cei din Generația de Aur ai anilor ’90, mai ales prin determinarea de care au dat dovadă și prin spiritul de echipă.

Cred că ‘Generația de Suflet’, cum a numit-o selecționerul, a obținut o peformanță mai mare prin acest câștig, față de ‘Generația de Aur’, pentru că au adus pasiunea alături de echipa națională. Este pentru prima dată când și media a fost aproape de echipa națională.

Raportat la ce a oferit această ‘Generație de Suflet’ cu ce au reprezentat jucătorii atunci, când șapte sau opt nu jucau la echipele de club… Dacă am lua și ce a reprezentat echipa națională din prezent, în meciurile amicale dinaintea plecării în Germania…

Toate aceste lucruri au fost spulberate de efortul lor depus. Au fost niște gladiatori pentru că au suferit și au muncit”, a declarat Anghel Iordănescu, la DigiSport.

România a terminat EURO 2024 în faza optimilor, fiind eliminată de Olanda, scor 3-0. Echipa antrenată de Edi Iordănescu a înregistrat o victorie, un egal și două înfrângeri, însă a bifat obiectivul setat, ieșirea din grupe.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -