Sorin Comșa a devenit celebru la începutul anului, când a concursul de dat palme organizat de RXF, promoția românească de MMA.
Tânărul a fost invitat la emisiunea Trafic Sport, cu Horațiu Sima și Răzvan Toma, unde a vorbit despre cum a ajuns să participe la un asemenea concurs, despre provocările pe care l-a întâlnit și despre ce a făcut cu cei 5000 de euro câștigați.
“Am 25 de ani, sunt din Alba, un băiat simplu, modest, de la țară, ce pot să zic. Nu fac nimic special, mai dau palme din când în când. Habar n-am avut de acest sport nici eu până când s-a organizat un concurs de palme de către RXF, mi-a apărut o reclamă pe Facebook și am zis să particip și eu, de ce nu, fiindcă sunt bun așa la chestiile de genul, dar nu m-am gândit niciodată că o să ajung acolo, dar așa a vrut Dumnezeu.
Sunt din cea mai muncitoare comună din România, comuna cu cele mai multe tractoare pe cap de locuitor la nivel european. Toată lumea muncește, numai oameni harnici, dacă cineva face ceva, vecinul trebuie să facă și mai mult, suntem într-o continuă concurență. Cam la fiecare casă sunt cel puțin 2 tractoare, fiecare are pământul lui, își vinde legumele, cartofi, porumb, cereale, se muncește mult la noi. Agricultura e foarte grea, nu e ușor.
Nu am fost tocmai un copil din ăsta minune, am fost cam oaia neagră a familiei de când am fost mic. Făceam o grămada de belele, am fost un pic golănaș. Mama mă antrena tot timpul când făceam prostii, că-mi dădea câte o palmă. De acolo și antrenamentul, că mă tot întrebau oamenii de unde am rezistență la palme. Păi câte am luat de la mămica mea, aoleu, 2-3 palme în plus la concurs nici nu contează.
Concursul a fost la București, nu le-am spus alor mei că m-am înscris, le-am zis doar după ce știam 100% că mă duc. Ei nu mai auziseră de așa ceva, nici eu, era ceva nou la noi în România. Am fost destul de șocat că nu le-a prea surâs ideea că mă duc acolo să-mi iau palme, dar oricum nici nu m-am supărat că nu aveau încredere în mine, că eu nu-s foarte mare, acolo au fost și oameni de 150kg. Erau puțin speriați pentru mine. Dar le-am zis că trebuie să aibă încredere în mine, să mă susțină, să zică “Du-te, copile, rupe-le gura, bate-i pe toți”, ei îmi spuneau să stau acasă, m-au sunat chiar și în ziua cu concursul să-mi zică să vin acasă. N-am prea avut susținere din partea lor, dar după ce am câștigat au fost extrem de mândri de mine. Părinți, cunoștințe, toți.
Am avut 3 meciuri la București, am fost 8 participanți, s-a jucat eliminatoriu. Arbitrul a fost maestrul Sandu Lungu. Intram la masă, ne dădeam palme până când renunța unul sau cădea altul dintre noi jos. Regulamentul e simplu, n-ai voie să lovești la tâmplă, să miști piciorul când dai, să pivotezi… Fiind primul concurs nu s-a ținut cont de reguli, au mai fost și nereguli. N-am căutat scuze, n-am găsit scuze, băieții ăștia au mai găsit scuze că nu s-au respectat, că nu știu ce, dar până la urmă contează să câștigi indiferent de reguli, să zic așa. Între palme erau 30 de secunde sau 1 minute de recuperare”, a declarat Sorin Comșa.