,,Au pus lacăt pe copilărie”| Un teren de 89.000 de euro stă închis!

Sportul rural sub lacăt

Mii de euro investiți într-un teren de fotbal care stă închis. Terenul de sport din comuna buzoiană Merei, satul Lipia, stă închis, după ce primarul a luat această decizie, după cum îl taie capul.

Terenul de sport face parte din promisiunile electorale din anii trecuți, iar acesta a fost inaugurat cu câteva luni înaintea campaniei electorale, pentru alegerile locale din septembrie 2020.

Pe teren se pot practica următoarele sporturi: fotbal, handbal, bachet și tenis.

Valoarea investiției se ridică la 89.422,93 de EURO:

  • Amenajare teren sport Sat Lipia, Com. Merei, Jud. Buzau – 80.760,90  EURO
  • SERVICII DE PROIECTARE AMENAJARE TEREN SPORT LIPIA, COMUNA MEREI – 3.952,24  EURO
  • Realizare alimentare cu energie electrica teren de sport Lipia – 3.468,71  EURO
  • Servicii de consultanta in constructii, pentru lucrarea AMENAJARE TEREN SPORT LIPIA – 1.241,08  EURO

Investițiile în zona terenului de sport vor continua, se vor monta camere de luat vederi, se vor construi vestiare și un grup santiar, alte mii de euro cheltuiți din pușculița primăriei. De ce să mai investiți, dacă îl țineți închis?

Accesul către terenul de sport din satul Lipia, se face prin noroi, printr-un fost teren de fotbal dezafectat.

Poate mulți vă gândiți că terenul de sport este achiziționat cu fonduri comunitare sau europene, însă acesta este achiziționat din fondurile proprii ale Primăriei Merei.

Apelat de câțiva juniori, primarul a anunțat că: ,,Nu se joacă nimic, e închis până decide Consiliul Local, nu mai intră nimeni! Ați fărâmat terenul acolo!”

În realitate s-a rupt o singură bară metalică, distrusă în urma loviturilor repetate cu mingea în poartă, lucrarea fiind una de mântuială. Însă problema se poate rezolva cu un sudor, sau mai simplu, va trebui contactată firma ce a ridicat terenul de sport, deoarece terenul se află încă în garanție.

Primarul „taie și spânzură”

Primarul Comunei Merei – Chircă Ștefan, ne-a dat explicații:

N.r.: Văd că puștii se joacă în noroi.

C.Ș.: Da! Și care este problema?

N.r.: Terenul sintetic, de ce este închis?

C.Ș.: Fiindcă terenul ăla este făcut pentru școală. Duceți-vă să vedeți, au și fărâmat, au fumat acolo, au băut, s-au bătut acolo. Acum a rămas să decidă Consiliul Local ce se va întâmpla. Ăla e făcut pentru școală, ca să facă educația fizică acolo. Dacă nu știe să-l îngrijească, asta este. Să decidă Consiliul Local ce se va întâmpla.

N.r: Decizia de închidere, cine a luat-o?

C.Ș.: Eu am luat hotărârea, fiindcă nu trebuie să fie deschis ăla. Ăla nu este un teren de maidan. S-au cheltuit niște bani acolo și trebuia să se facă organizat, se jucau, iar după închideau la loc.

Având majoritate PSD în Consiliul Local, hotărărea a rămas la mâna primarului.

,,Primarul ne-a amenințat cu poliția dacă mai pătrundem pe teren.”

Majoritatea puștilor, provin din familii nevoiașe, ce nu-și permit să meargă în municipiul Buzău la cluburile și academiile de fotbal.

,,Ne vom lăsa de fotbal și vom merge la bar, ca toți ceilalți, nu le pasă de viitorul nostru!”– a spus unul dintre puști.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -