14 medalii pentru România la CE de haltere de la Erevan

Alexandru Pădure, președintele Federației Române de Haltere, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 19 aprilie, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre Campionatele Europene de haltere de la Erevan.

“Am ajuns la un bilanț de 11 medalii, șase de aur, trei de argint și două de bronz, suntem foarte mulțumiți în general de rezultatele pe care am reușit să le obținem până acum. Astăzi urmează să intre și Loredana. Suntem conștienți că ea își va reconfirma valoarea, chiar și de data aceasta. Sperăm într-o triplă de aur de asemenea, dar rămâne să vedem cum va decurge concursul. Campionatele Europene de haltere de la Erevan“, a spus Alexandru Pădure la Radio Sport Total FM.

Ulterior, după intervenția telefonică, Loredana Toma a ridicat 110 kg la stilul smuls și a terminat proba pe primul loc, urmată de Giulia Miserendino (105 kg) și Lisa Marie Schweizer (103 kg).

La stilul aruncat, Toma a luat tot aurul, cu 130 kg, deși a ratat prima sa tentativă. Pe locul 2 s-a clasat Sarah Davies (126 kg) și Giulia Miserendino (125 kg).

La total, Loredana Toma a câștigat cu 250 de kg, iar podiumul a fost completat de Giulia Miserendino (230 kg) și Sarah Davies (226 kg).

Pentru sportiva din România, este a cincea triplă de aur la Europene, după cele de la Split (2017), București (2018), Batumi (2019) și Moscova (2021).

Astfel, la Campionatele Europene de haltere de la Erevan, România are 14 medalii: 9 de aur, 3 de argint și 2 de bronz.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -